AcasăNews"Cumintenia pamantului", expusa la Muzeul BNR

„Cumintenia pamantului”, expusa la Muzeul BNR

Schimbare de decor. Mai nou, doritorii pot admira sculptura semnata Brancusi la Muzeul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Concret, lucrurile stau astfel: de vineri incepand, „Cumintenia pamantului”, opera de arta aflata in plina procedura de subscriptie publica, a fost transferata, cu acordrul proprietarilor, de la Muzeul Cotroceni, unde s-a aflat in ultima perioada, la cel al BNR-ului. Totul, din cate se anunta din directia Guvernului, din dorinta de a face lucrarea lui Brancusi „mai accesibila publicului larg”.

Trebuie spus, insa, ca abia de saptamana viitoare puteti merge sa si vedeti sculptura expusa in muzeul amintit. Si daca va intrebati care anume este programul de vizitare, din comunicatul Executivului aflam ca in intervalul 16 iunie-8 iulie, „Cumintenia pamantului” poate fi admirata timp de opt ore, de la 10 dimineata incepand, pentru ca din 11 iulie accesul in spatiul in care va fi expusa lucrarea celebrului artist roman sa se faca in conformitate cu programul obisnuit de vizitare a muzeului (pe care il gasiti pe site-ul BNR).

Intre timp, va reamintim ca, pana pe 30 septembrie, puteti contribui, voluntar, la demersul menit sa adune cele sase milioane de euro, care sa se adauge la cele cinci milioane alocate de Guvern, in vederea achizitionarii operei pe care marele Brancusi a realizat-o in 1907. Va reamintim ca la acest moment, proprietarii lucrarii sunt mostenitorii lui Gh. Romascu, arhitectul care a cumparat sculptura inca din 1911.

author avatar
Cristina Stefan
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger