AcasăNewsCum vrea Republica Procurorilor sa o salveze pe Laura Codruta Kovesi

Cum vrea Republica Procurorilor sa o salveze pe Laura Codruta Kovesi

Inspectia Judiciara ar putea ramane fara sef, decapitarea lui Lucian Netejoru urmand a avea loc in Plenul CSM de miercuri. Miscarea este menita sa blocheze raportul pe controlul efectuat la DNA, si astfel ministrul Justitiei sa fie impiedicat sa ceara revocarea sefei DNA.

Se anunta scandal urias la sedinta Plenului CSM care va avea loc miercuri, 30 august 2017. Complicii Laurei Kovesi din CSM, care fac parte din oculta Republicii Procurorilor, pun la cale operatiunea de decapitare a sefului Inspectiei Judiciare, judecatorul Lucian Netejoru (foto), pentru salvarea sefei DNA. Informatia circula deja printre judecatorii din Romania, care sunt scandalizati de ceea ce urmeaza sa faca o anumita grupare din CSM, formata din procurori, cat si din judecatori, sustine luju.ro.

Surse extrem de bine informate ne-au dezvaluit ca gruparea oculta din CSM care slujeste interesele Sistemului care a condus Romania prin teroarea catuselor va propune in sedinta de miercuri revocarea sefului Inspectiei Judiciare, judecatorul Lucian Netejoru, precum si a adjunctului acestuia, procurorul Gheorghe Stan. Se va incerca in acest fel salvarea sefei DNA Laura Kovesi. Mai exact, prin revocarea lui Netejoru se urmareste blocarea confirmarii Raportului intocmit dupa controlul efectuat la DNA, un raport despre care am auzit ca este devastator pentru parchetul condus de Kovesi. In locul lui Netejoru si Stan vor fi adusi doua personaje de paie, care vor raspunde la comenzi si care nu vor confirma Raportul intocmit dupa controlul la DNA. Practic, prin blocarea Raportului, ministrul Justitiei nu va putea cere revocarea din functie a sefei DNA Laura Kovesi, daca rezultatele controlului o vor impune.

Interesul lui Lazarica

Pe de alta parte, foarte interesat de ceea ce se intampla la Inspectia Judiciara e si Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar. Este si normal, in conditiile in care Lazarica e anchetat de Inspectia Judiciara pentru incalcarea Codului deontologic al magistratilor, dupa sesizarea Lumeajustitiei.ro, dar si pentru refuzul de a colabora cu comisia parlamentara de ancheta care vrea sa afle printre altele si ce cauta Laura Kovesi in sufrageria lui Gabriel Oprea. Sunt doua anchete care pot duce chiar si la excluderea lui Lazar din magistratura.
Acelasi Augustin Lazar este interesat ca Inspectia Judiciara sa ramana in continuare sub controlul CSM, si nu cumva sa capete autonomie si sa treaca la Ministerul Justitiei, asa cum a propus ministrul Justitiei Tudorel Toader. De altfel, chiar in conferinta de presa de marti, 29 august 2017, in care a prezentat concluziile pe propunerile lui Tudorel Toader, Lazarica a decretat: “Trebuie sa ne asiguram ca Inspectia va ramane la CSM”.

Pretextele pentru decaparea lui Netejoru

Trebuie sa spunem ca inclusiv acest aspect va fi folosit pentru inlaturarea sefilor Inspectiei Judiciare. Mai exact, unul din pretextele oficiale la care se va apela pentru decaparea Inspectiei va fi ca aceasta a comunicat public ca doreste sa iasa de sub influenta CSM si sa devina autonoma. De asemenea, membrii CSM care vor sa il revoce pe Netejoru vor invoca faptul ca activitatea Inspectiei Judiciare a fost necorespunzatoare in mandatul acestuia. Se vor folosi date din “Raportul final privind auditul extern al managementului Inspecției Judiciare pentru anul 2016” a carui discutare figureaza pe ultimul punct al ordinii de zi a Plenului CSM.

author avatar
National
387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger