AcasăNewsCum vor arata noile carti de identitate! (FOTO)

Cum vor arata noile carti de identitate! (FOTO)

Incepand cu data de 1 iulie 2013, vom primi noile buletine dupa format european. Se poate opta si pentru carti de identitate electronice. Mai mult de atat, noile acte de identitate vor contine si amprentele titularului. Machetele acestora le puteti gasi in imaginile de mai jos.

Cartea de identitate si cartea electronica vor avea dimensiunile unui permis de conducere. Pe actualele buletine, informatiile sunt tiparite doar pe fata documentului, comparativ cu cele care ne vor fi liberate peste cateva luni.

Cartea de identitate normala va contine informatii tiparite sau inscriptionate prin tehnologia laser, dar si elemente de siguranta si de particularizare. De exemplu, datele vor privi sexul, numele, prenumele, cetatenia, data si locul nasterii, semnatura olografa, fotografia, CNP si domiciliul titularului, arata cei de la Interne.

Cartea electronica va fi diferita de cartea de identitate normala pentru ca va avea inscrise date in format electronic. De asemenea, va dispune de un cip cu certificatele digitale si cu datele biometrice ale titularului. Aici vorbim despre imaginea faciala, dar si amprentele a doua degete, arata capital.ro.

author avatar
Anca Murgoci
1.914 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger