Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Cum vede Tariceanu ipoteza organizarii unui referendum dupa decizia CCR

Cum vede Tariceanu ipoteza organizarii unui referendum dupa decizia CCR

Autor:

Continua sa apara reactii dupa hotararea Curtii Constitutionale, pe sesizarea depusa dinspre Guvern dupa decizia presedintelui de a nu o revoca din functie pe sefa DNA- cum a propus ministrul Justitiei -si indeosebi pe marginea ipotezei convocarii unui referendum, ulterior deciziei luate recent de CCR.

 

tariceanu 720x485 Cum vede Tariceanu ipoteza organizarii unui referendum dupa decizia CCRCele mai recente referiri la varianta invocata in ultimele zile a facut, vineri seara, al doilea om in stat, in cadrul unei emisiuni de la Digi24. “Deci, trebuie sa convenim cu totii ca deciziile Curtii sunt pana la urma elementul final dupa care ne ghidam, ca peste Curtea Constitutionala nu mai este nimic si ca arbitrul final in astfel de situatii este Curtea Constitutionala”, a subliniat Tariceanu, citat pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, referindu-se strict la ipoteza convocarii unui referendum dupa hotararea CCR-ului, presedintele Senatului si, totodata, al ALDE a constatat urmatoarele aspecte: “In ultima perioada, pot sa spun cu regret ca vad o serie de elucubratii din partea #PNL-ului. Si aici avem intai plangerea penala impotriva prim-ministrului si acum practic este o instigare la nerespectarea Constitutiei si a deciziilor Curtii. Adica, ce sa facem, sa invingem decizia Curtii cu un referendum? Pana la urma cam asa poate fi tradusa propunerea PNL: haideti sa nu mai fim o democratie parlamentara, ci sa trecem la un sistem de democratie pe baza de #referendum. Nu cred ca aceasta este modalitatea”.

O astfel de varianta a fost invocata de catre fostul presedinte Basescu, aceasta considerand ca “Iohannis nu mai are decat calea referendumului” , dar si liderul PNL, Ludovic Orban, care spunea recent ca “oricand poporul roman poate sa decida, pentru ca poporul exercita suveranitatea”.


2 comentarii to Cum vede Tariceanu ipoteza organizarii unui referendum dupa decizia CCR

  1. Cocosila

    Referendumul se face pe subiecte mari nu pe pozitia unei functionare. Ce poti face cu referendumul cand vine decizia curtii? Superflu.

  2. cobe

    Asistam la un razboi intre imperiul european,in care am intrat pe functia de colonie,si superputerea planetei usa ce se desfasoara si la noi prin slugile preaplecate-ghiocel.Problema nu este cine va castiga acest razboi,desfasurat in toate planurile,ci faptul ca locuitorii coloniei vor suferi in mod sigur o infrangere tot pe toate planurile.Pacat,pana mai ieri un procuror sef indeplinea ordinele de executie de la ambele puteri,gurile rele spun ca ar fi agenta a lor,poate doar sluga,ce bine i-a mers slugii pana cand s-a declansat neaintelegerile dintre cele doua puteri planetare.Asta este! zice romanul,cine nu risca nici nu poate pierde,mai rar poate castiga doar diplome si mangaieri pe teasta.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!