Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Cum vede Dragnea reactia Ungariei in privinta liceului din Tirgu Mures

Cum vede Dragnea reactia Ungariei in privinta liceului din Tirgu Mures

Autor:

Al treilea om in stat considera ca problema suspendarii activitatii liceului Romano-Catolic din Tirgu Mures trebuie privita prin prisma a doua aspecte si cere Guvernului si Ministerului Educatiei sa se implice in rezolvarea problemei.

 

liviu dragnea 2 rica petrescu Cum vede Dragnea reactia Ungariei in privinta liceului din Tirgu MuresDragnea a pus accent pe faptul ca aparitia unor proteste fata de faptul ca sunt copii care nu mai au unde invata este “un lucru foarte grav”. Dar si ca reactia statului vecin, in cazul de fata, poate fi incadrata la categoria “exagerata”. “E vorba de cateva sute de copii, care invata in acea institutie (…) nu stiu de ce ar trebui sa sufere copiii de acolo. Eu cred ca, cu curaj si cu intelepciune Ministerul Educatiei ar trebui sa se aplece in mod seros si sa gaseasca o solutie. Cine are interesul ca acolo sa se agite spiritele atat de mult si sa se creeze o stare de nemultumire in crestere? Si aici nu ma refer la reactia Ungariei (…) ma refer la situatia in sine (…) Reactia Ungariei (…) poate fi considerata exagerata”, a sustinut seful PSD, de la Parlament.

Deunazi, MAE transmitea, printe altele, intr-un comunicat emis pe acest subiect, faptul ca “autoritatile romane regreta transformarea acestui subiect, care nu afecteaza in nici un fel asigurarea dreptului la educatie pentru minoritatea maghiara din Romania sau pentru persoanele de confesiune romano-catolica din Romania,  in subiect de campanie electorala in Ungaria si sacrificarea, in numele unor interese politice, a dreptului elevilor la un invatamant de calitate, omologat conform normelor relevante aplicabile” ca “orice incercare de prezentare a situatiei de la Liceul Romano-Catolic din Targu-Mures drept o nerespectare a drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor nationale este contrara realitatii”, dar si ca “in ceea ce priveste conexarea situatiei Liceului Romano-Catolic de la Targu-Mures de alte subiecte, precum sprijinul acordat aderarii Romaniei la OCDE, aceasta este complet inadecvata, inamicala si contraproductiva”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!