AcasăNewsCum va schia Iohannis la CSAT?

Cum va schia Iohannis la CSAT?

Seful statului a convocat CSAT-ul pentru 20 martie, pe agenda intrunirii figurand la loc de cinste activitatea institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale. Deci inclusiv a SRI – institutie care oricum tine capul de afis in aceste zile.

Nu ar fi rău ca șeful statului să lase o tură munții Șureanu și să coboare la viitoarea ședință CSAT pe pârtiile lăsate în politică și Justiție de SRI ul condus de Maior și Coldea

Desi ”ciorba” SRI a dat si ea in clocot odata cu aceea care fierbe in oala Justitiei, Klaus Iohannis s-a tinut departe (si) de (acest) subiect. Imperturbabilul nostru presedinte a decis ca e mai bine ca partile direct implicate sa-si puna poalele in cap in timp ce el verifica saptamanal situatia din turism – respectiv starea partiei de schi Sureanu. Cum insa cantitatea de poale puse in cap a crescut exponential in ultimele zile, ar fi cazul ca presedintele tarii sa-si coboare privirile de pe culmea muntilor pe sesul aglomerat de acuzatiile aduse de politicieni fostilor sefi ai SRI, George Maior si Florian Coldea. Si asta pentru ca afirmatiile facute de Dragnea, Ponta, Oprea, Oprisan etc., dau de inteles, dincolo de otrava administrata unul altuia, ca SRI-ul s-ar fi ocupat nu numai de securitatea nationala ci si de imbarligarea politicii bastinase. Operatiune care se incadreaza perfect in tema deja mentionata pe agenda viitorului CSAT – respectiv analizarea ”activitatii institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale”. Iar asta inseamna ca presedintele Iohannis poate aborda, intr-un cadru institutional si corect, asa cum ii place lui, o chestiune care a reusit sa puna in umbra probleme cu adevarat importante, cum ar fi cresterea inflatiei (implicit a tuturor preturilor) sau a cursului monedei euro, de exemplu.

author avatar
Simona Badulescu
324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger