AcasăNewsCum va scapa Ponta de bubele din cap?

Cum va scapa Ponta de bubele din cap?

Victor Ponta va trebui sa demonstreze ca este capabil sa gestioneze atat problemele din partid, cat si pe cele din guvern

Dupa un an plin de batalii politice, pentru Victor Ponta greul de-abia acum incepe, politicianul fiind pus in fata unor provocari atat in partid, cat si in Guvern.

Victor Ponta va trebui sa demonstreze ca este capabil sa gestioneze atat problemele din partid, cat si pe cele din guvern

PSD se pregateste de congres. Reuniunea va avea loc pe 20 aprilie, dupa cum a anuntat liderul formatiunii, Victor Ponta.

Adrian Nastase

”O sa fie un Congres mult mai bun decat congresele dupa ce pierdeam alegerile, cand erau suparari, polite de platit, de data aceasta nu se pune problema de a indeparta pe cineva, ci pentru a pregati partidul ca acesta sa existe si sa functioneze nu independent, dar separat de Guvern”, le-a transmis presedintele PSD colegilor sai.

Statutul lui Nastase in PSD

Liviu Dragnea

Chiar daca nu va avea concurenta si isi va conserva fara probleme pozitia in fruntea partidului, Victor Ponta va trebui sa gestioneze delicata situatie a lui Adrian Nastase si a sefiei Consiliului National.

Relu Fenechiu

O functie vanata de multi, dar care, la solicitarea lui Ion Iliescu, nu a fost ”scoasa la concurs” din consideratie fata de Nastase. Impingerea congresului spre luna aprilie a dat nastere unor speculatii in partid,  pesedistii sustinand chiar ca este asteptata eliberarea conditionata a fostului premier pentru ca acesta sa poata fi reprimit in marea familie social-democrata. Un gest care ar sifona insa imaginea PSD, avand in vedere ca Adrian Nastase a fost incarcerat pentru fapte de coruptie. De partea cealalta insa, daca Ponta va ezita sa-i dea mentorului sau carnetul de partid, ar putea fi sanctionat chiar de colegii de partid. Un test dificil care, daca va fi trecut cu bine de Victor Ponta, ii va consolida acestuia pozitia de lider politic. Ce-i drept, solutia salvatoare ar putea veni chiar de la Adrian Nastase, daca acesta decide sa se retraga o perioada din viata publica.

Dragnea si Fenechiu, oile negre din Guvern

In calitate de sef al Executivului, Victor Ponta este nevoit sa gestioneze si situatia ”penalilor” Liviu Dragnea (PSD)  si Relu Fenechiu (PNL),  doi ministri care au intrat in Guvern cu tot cu dosarele lor. Insotirea cu acestia il face vulnerabil pe premier in fata atacurilor adversarilor, in special in fata presedintelui Traian Basescu, cel care, cu siguranta, nu va rata ocazia sa-l loveasca pe Ponta in acest punct sensibil.

[poll id=”422″]

author avatar
Adelina Ionicel
618 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger