AcasăNewsCum se vede in Opozitie decizia respingerii celor patru candidati la sefia...

Cum se vede in Opozitie decizia respingerii celor patru candidati la sefia DNA

Dupa cum era de asteptat, anuntul privind reluarea procedurii de selectie pentru functia de procuror sef la Directia Nationala Anticoruptie nu a fost trecut cu vederea in randul Opozitiei. Liberalii asteapta explicatii, in timp ce useristii cred ca „interimatul prelungit la sefia DNA nu este o solutie”.

Cum niciunul dintre cei patru candidati inscrisi la concursul inceput in 9 iulie nu a fost desemnat pentru a ocupa postul ramas vacant dupa revocarea Laurei Kovesi, selectia se va relua. Pe 6 august, din cate a anuntat Ministerul Justitiei.

Pana ca noua procedura sa inceapa, decizia comunicata vineri dinspre institutia condusa de Tudorel Toader a iscat comentarii in randul reprezentantilor Opozitiei.

Liberalii considera, intre altele, ca „este inadmisibil ca Tudorel Toader sa decida ca niciunul dintre cei patru candidati care si-au manifestat dorinta de a ocupa aceasta pozitie nu merita sa fie nominalizat” si ii cer ministrului Justitiei, intr-un mesaj transmis pe Facebook, „sa dea explicatii publice si sa prezinte criteriile care au stat la baza deciziei de respingere a tuturor candidatilor. Este greu de inteles cum niciunul dintre candidati nu a intrunit conditiile pentru a fi desemnat pentru sefia Directiei Nationale Anticoruptie”.

Totodata, reprezentantii USR sunt de parere ca „Directia Nationala Anticoruptie are nevoie de un procuror-sef profesionist, ca sa continue activitatea Laurei Codruta Kovesi” si transmit, tot via Facebook, faptul ca „interimatul prelungit la sefia DNA nu este o solutie. USR isi exprima speranta ca decizia de azi a lui Tudorel Toader, aceea de a respinge toti cei patru candidati inscrisi la concursul pentru pozitia de procuror sef al DNA, dintre care trei procurori anticoruptie, nu este motivata politic”.

150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger