AcasăNewsCum se ”linisteau” judecatorii ”neascultatori”

Cum se ”linisteau” judecatorii ”neascultatori”

Judecatorii incep, zi de zi, sa prinda ”aripi” si sa spuna  cu glas tare prin ce-au trecut in ”campul tactic” in  urma protocoalelor incheiate de Parchete, instanta suprema si SRI. Astfel, incet, incet,  se devoaleaza gunoiul de sub presul instiutiilor de forta. Printre pionierii dezvaluirilor se numara si judecatoarea Florica Roman. Acesta a avut ”opinie separata” si a punctat concret si clar ce se intampla in instante atunci cand magistratul nu respecta regulile impuse de DNA. Femeia povesteste cum se ”linisteau” judecatorii ”neascultatori”.

Culoarele formate in salile de Justitie nu mai au acum ascunzisuri. Protocoalele au fost declasificate, in mare parte, iar in salile de judecata cei care vor sa faca, pe bune, dreptate, incep sa spuna prin ce-au trecut pentru ca nu s-au lasat calcati in picioare. O astfel de persoana este si judecatoarea Florica Roman care sustine ca interceptarile de la intalnirile de taina dintre procurori din DNA Oradea si cei de la SRI, in care acestia puneau la cale ”linistirea” judecatorilor, s-au intamplat in toate instantele. Femeia dezvaluie, pe contul sau de socializare, ca ”linistirea” se facea prin dosare penale masluite pentru judecatorii care ”nu ascultau de sistem”.

”Sa intre frica”

”Din acea discutie aparuta in spatiul public rezulta clar intentia premeditata a acestora ca, prin dosarele penale pe care le faceau judecatorilor, sa manipuleze actul de justitie. Altor judecatori <<neascultatori>> le faceau dosare penale pentru a-i da de <<exemplu>> colegilor cu scopul de a-i <<linisti>> si <<disciplina>> pe ceilalti judecatori, in care sa <<intre frica>>”, spune Florica Roman. Femeia povesteste ca a fost victima unui astfel de demers prin incalcarea ”grosolana  si aroganta a legii, intr-un mod stalinist”. Desi aceasta povesteste ca a facut nenumarate sesizari despre abuzuri, nimeni nu facut nimic de teama ”sistemului” si ca procurorii au continuat ani in sir aceste tactici. ”Acesti procurori DNA si-au continuat nestingheriti activitatea de represiune, calcand in picioare toate prevederile legale privind independenta justitiei, in dispretul total al dreptului cetatenilor la o justitie independenta, infaptuita de judecatori liberi de orice presiuni si influente”, mai scrie magistrata. Judecatoarea Roman sustine ca acest gen de justitie a fost cea mai ”perfida  si diabolica forma de coruptie”. De asemenea, magistrata arata cu degetul spre cei care au stiut despre aceste completuri ”agreate” si ”au tacut”, de-a lungul anilor.  Concluzia acestor dezvaluiri si atitudini este ca se cere imperios sa existe o lege care sa reglementeze raspunderea  materiala a magistratilor, ”separarea carierelor, accederea in diverse functii in Justitie”.

author avatar
Ramona Feraru
455 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger