Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Cum se desfasoara cele mai mari alegeri din istoria lumii. Scrutinul dureaza 6 saptamani

Cum se desfasoara cele mai mari alegeri din istoria lumii. Scrutinul dureaza 6 saptamani

Autor:

Aproape un miliard de oameni sunt asteptati la urne in cadrul celui mai mare exercitiu democratic ce a avut loc vreodata in istoria lumii. India isi alege in urmatoarele sase saptamani  cei 543 de deputati ai camerei inferioare (Lok Sabha) a Parlamentului. Scrutinul-maraton a inceput ieri, iar rezultatele vor fi anuntate abia pe 23 mai.

 

india FOTO MAAAAARE Cum se desfasoara cele mai mari alegeri din istoria lumii. Scrutinul dureaza 6 saptamani

India are mai multi cetateni cu drept de vot decat intreaga populate a Uniunii Europene

India are mai multi locuitori cu drept de vot decat intreaga populatie a Uniunii Europene: 900 de milioane. Intr-o prima faza a alegerilor, cetatenii cu drept de vot din 20 de state sunt chemati sa isi exprime optiunea.

266 milioane de analfabeti

Competitia electorala intr-o tara cu 1,3 miliarde de locuitori este dominata de subiecte locale si este vazut, de asemenea, ca un referendum al premierului Narendra Modi, un nationalist hindus convins, care s-a bucurat de un val de popularitate in urma cu cinci ani, cand a devenit primul lider ce a reusit sa formeze o majoritate guvernamentala dupa decenii. Cetatenii celei mai mari democratii din lume voteaza membrii Congresului, iar, potrivit cutumei, liderul partidului sau al coalitiei care castiga alegerile devine premier.

alegeri india 1 Cum se desfasoara cele mai mari alegeri din istoria lumii. Scrutinul dureaza 6 saptamani

Votul multiplu este prevenit prin marcarea alegatorilor cu cerneala greu de sters

Actualul prim-ministru Narendra Modi este contracandidat de liderul Opozitiei, Rahul Gandhi. Parlamentul este bicameral, cele doua camere numindu-se: Lok Sabha (camera inferioara) si Rajya Sabha (camera superioara).

Are 543 de locuri, fiind nevoie de un minim de 272 de mandate castigate pentru a forma guvernul. La ultimele alegeri din 2014, Modi si Partidul Poporului Indian (Bharatiya Janata Party) pe care il conduce au obtinut 282 de mandate, in timp ce Partidul Congresului condus de Gandhi a castigat doar 44 de mandate, in scadere fata de scrutinul precedent in care castigase 209.alegeri india 2 1024x683 Cum se desfasoara cele mai mari alegeri din istoria lumii. Scrutinul dureaza 6 saptamani Premierul Modi i-a indemnat pe indieni sa mearga la urne, precizand, intr-o postare pe twitter, ca din 2014 si pana acum, 45 de milioane de tineri au dobandit dreptul de a vota. Pentru a preveni votul multiplu, alegatorii sunt marcati cu cerneala greu de sters pe degete. In acelasi timp, in dreptul numelor candidatilor de pe lista sunt pozele acestora si simbolul electoral pentru a putea fi identificati de cei care nu stiu sa scrie si sa citeasca. Aproximativ 266 de milioane de cetateni cu drept de vot sunt analfabeti.


3 comentarii to Cum se desfasoara cele mai mari alegeri din istoria lumii. Scrutinul dureaza 6 saptamani

  1. Anonymous

    Exportul de democratie e mai odios dect exportul de revolutie !!!

  2. Cercel Virginel

    Uite-te ce prosti trimit satelit in spatiu. Deci astia au 3 clase la tren clasa 1 clasa 2 si a 3 sus pe tren ca bou, bine ca nu e tren cucurent ca mureau toti gipsani prajiti ca mustele la lampa. Ma nu i 1.Acolo is mai multi sus ca jos…


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!