AcasăNewsCum se da PSD pe mana UDMR

Cum se da PSD pe mana UDMR

Nicio masa fara peste si nicio guvernare fara UDMR

Praful sta sa se aleaga de marea si inegalabila victorie obtinuta de PSD la parlamentarele din 2016. Si asta nu din cauza potentei adversarilor politici ci din prostia de care dau dovada pesedistii.

Nicio masa fara peste si nicio guvernare fara UDMR

Reajunsi la butoanele tarii, social-democratii au inceput imediat sa se dea in stamba. Si nu este vorba de ostilizarea unei parti a societatii civile, ci si de escaladare conflictelor interne imediat dupa preluarea guvernarii – practica neobisnuita in fostul partid-stat. Conflicte care au culminat cu o alta premiera: demisia in alb pe care si-a dat-o Victor Ponta. Un Ponta banuit ca pune la cale, impreuna cu Daniel Constantin, infiintarea unui nou UNPR menit sa zdruncine majoritatea PSD-ALDE si sa-i puna la zid pe cei doi lideri, Tariceanu si Dragnea. Ca de obicei, problemele majoritarilor romani ridica mingea la fileul UDMR-ului, care este pe punctul de a-si relua rolul de partid-balama.

Udemeristii se vand cat mai scump

Curtati deja de Dragnea, udemeristii se lasa greu. Mai mult ca sigur, ei asteapta si o oferta din partea dreptei si a lui Klaus Iohannis. Nu de alta, dar pentru bicisnica dreapta damboviteana autodistrugerea PSD-ului este o adevarata pleasca de care numai niste politicieni de-a dreptul idioti nu ar profita. Ca urmare, UDMR vrea sa vada ofertele concrete si abia apoi sa decida. Iar asta, daca lucrurile nu se precipita in vreun fel, s-ar putea intampla prin vara. Cert este ca toti cei care aspira la mana UDMR-ului trebuie sa ia de pe acum in calcul ca, pe langa cele doua – trei ministere pe care UDMR le cere din principiu, vor trebui sa garanteze protectia maghiarilor in fata legii si sa le ofere noi privilegii gen utilizarea limbii materne in scoli la toate nivelele si arborarea steagurilor proprii, de exemplu. Interesant in context este ca PSD s-a grabit sa cadoriseasca, in ultimele zile, UDMR-ul cu numirea lui Laszlo Borbely in functia de consilier de stat si cu  infiintarea unei subcomisii parlamentare care sa se ocupe cu problemele aparute la ”folosirea limbii maghiare si a simbolurilor”. Favorile acordate avant la lettre arata o data-n plus cat de inghesuit a ajuns Liviu Dragnea.

author avatar
Simona Badulescu
355 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger