AcasăNewsCum sa-ti gasesti un serviciu mai repede

Cum sa-ti gasesti un serviciu mai repede

Perseverenta, informatia si optimizarea profesionala va ajuta sa fiti ”vandabili”

Aveti pregatire pentru un anumit job, ati tot cautat dar fara niciun rezultat?  Iata cateva sfaturi pentru a va scurta drumul catre tinta, pe fondul unei piete a muncii din ce in ce mai aglomerata in specializari.

Perseverenta, informatia si optimizarea profesionala va ajuta sa fiti ”vandabili”

Potrivit unor studii ale prestigioasei agentii Manpower, exista un moment cand trebuie redefinita strategia cautarii unui job. In primul rand, modul de abordare. Primul pas este ameliorarea CV-ului, care trebuie sa contina mai multe informatii despre experienta profesionala, abilitati si competente. Nu neaparat cantitate inseamna si calitate. Un CV adaptat postului cautat, relevant, scris limpede si fara greseli este mereu un avantaj.

Internet, Internet si iar Internet

La fel de importanta este utilizarea Internetului, dincolo de site-urile de recrutare sau ale angajatorilor. E bine sa apelati la cunostinte, uneori o recomandare din partea unui angajat al firmei unde ati aplicat poate fi drumul direct catre jobul cautat. Evident, trebuie folosite la miximum retelele de socializare (Facebook, LinkedIn). Alta modalitate de abordat este abonarea la fluxurile RSS, in care veti gasi situatia reala a job-urilor disponibile pe site-urile de recrutare. Nu ramaneti insa fixati de calculator. Chiar in epoca informationala, metodele clasice dau roade, in speta abordarea fata in fata a angajatorului sau depunerea CV-ului chiar la biroul firmei unde doriti sa lucrati.

Tunati-va!

Perseverenta trebuie dublata de o permanenta  reactualizare a cunostintelor in domeniul unde vreti sa aplicati. Nu ezitati sa participati la diverse activitati de optimizare profesionala, in conditiile in care in fiecare domeniu au loc schimbari permanente. Internetul dar si publicatiile de specialitate va pot fi de folos. Nu evitati training-uri pentru a fi mereu la zi. Chiar daca este frustrant, exista nesansa ca sa nu gasiti o slujba in domeniul in care sunteti pregatit. Cum, fireste, trebuie sa aveti un venit, nu incremeniti in proiect. O varianta ar fi un serviciu temporar. Nu ezitati sa va adaptati cerintelor si in aceasta situatie, chiar daca acestea sunt sub nivelul dumneavoastra de pregatire. In definitiv, o experienta in plus nu strica niciodata. Bineinteles, cea mai de nedorit situatie ar fi sa nu aveti de ales si sa va schimbati, reorientati profesional. Si aici, insa, problema trebuie abordata vazand jumatatea plina a paharului. Dincolo de faptul ca piata muncii ofera o varietate de cursuri de reorientare profesionala, specializare, calificare, va puteti folosi abilitatile pentru a va plia pe un nou domeniu.

 

author avatar
Tudor Borcea
306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger