AcasăNewsCum sa iti supraveghezi copilul pe Facebook

Cum sa iti supraveghezi copilul pe Facebook

Supraveghere n Fii atent la toate activitatile copilului tau pe Internet, insa nu-l sufoca

Daca esti parinte, ai auzit de Facebook si stii ca cel putin unul dintre copiii tai isi petrece un timp foarte indelungat pe aceasta retea sociala.

Supraveghere n Fii atent la toate activitatile copilului tau pe Internet, insa nu-l sufoca

Cu siguranta iti trece prin cap sa iti faci un cont si sa il „verifici”. Nu uita ca, in ziua de astazi, copiii si adolescentii folosesc Facebook-ul ca pe o unealta cu ajutorul careia pastreaza legatura cu prietenii lor, isi fac altii noi sau pur si simplu vor sa fie la moda. Adesea, pedofilii folosesc conturi false pentru a-si atrage victimele, asa ca fii atent la toate activitatile copilului tau. Insa, in acelasi timp, incearca sa nu il sufoci si sa nu-i strici imaginea sociala.
Iata cateva sfaturi cu ce ai voie si ce nu ai voie sa faci daca esti prieten pe Facebook cu copilul tau.

Cand incerci sa il adaugi ca prieten, nu te supara daca prima reactie este sa te refuze si sa te ignore in mediul online. Copiii tai isi doresc sa-si pastreze intimitatea si nu sunt foarte incantati sa ii aiba pe parinti in lista de prieteni. Demonstreaza-i ca poti fi un parinte de incredere care promite ca va fi discret si nu il va face de rusine.

Daca pari a fi un parinte cool, le va fi mult mai usor sa te accepte, iar tu vei ajunge in lista de prieteni. O modalitate usoara de a-l supraveghea.

Cand vrei sa pui poze infatisandu-l, consulta-l inainte, deoarece te poti gandi la o poza pe care el o considera jenanta sau pe care o uraste. In nici un caz, nu adauga poze si nu pune taguri fara sa il intrebi. Ultimul lucru pe care il vrei este sa dai drumul la comentarii rautacioase ale colegilor lui, la pozele puse de tine. S-ar putea sa treci pe lista neagra.

Ai grija si ce poze cu tine sau partenerul tau pui. Nu doar ca iti pot strica imaginea sociala si cea de la locul de munca, dar ii pot dauna si copilului.

Nu te speria foarte repede daca vezi ca s-a alaturat grupurilor cu nume ciudate sau controversate ca „Imi place iarba” sau „Black metal este cel mai tare”. Mai degraba, ia-l deoparte si incearca sa il faci sa iti spuna de ce l-au atras aceste grupuri. Poate fi o problema reala sau doar o chestiune de distractie. Insa trebuie sa afli ce inseamna cu adevarat, inainte de a lua masuri.

Evita sa postezi mesaje pe pagina de Facebook a copilului tau. Ultimul lucru pe care si-l doresc copiii nostri este umilirea in public. Foloseste telefonul daca e ceva urgent sau asteapta sa va vedeti daca nu este.

Nu comenta la pozele lui si nu comenta la postarile lui. E posibil sa primeasca comentarii de genul „bine ca macar mama ta iti da like si se baga in seama, ca restul…”. Cu siguranta vei fi sters din lista lui de prieteni.

 

author avatar
eNational
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger