AcasăNewsCum sa furi cu carioca fondurile europene pentru agricultura

Cum sa furi cu carioca fondurile europene pentru agricultura

Stefan Poenaru (stanga) a reusit intotdeauna sa cada in picioare

Considerat unul dintre cei mai bogati romani, miliardarul Stefan Poenaru si-a creat in Baragan un adevarat imperiu agricol, in jurul Holdingului Agrofam. Alimentat insa din greu, in ultimii sapte ani, cu zeci de milioane de euro de la bugetul de stat si din fondurile europene.

Stefan Poenaru (stanga) a reusit intotdeauna sa cada in picioare

Implicat in noua dosare penale, suspectat fiind de fals in acte prin depunerea unor declaratii pe propria raspundere neconforme cu realitatea, magnatul de la Fetesti a reusit sa scape pana acum de fiecare data basma curata si ca continue sa primeasca subventii ametitoare de la APIA, de ordinul milioanelor de euro, cu sprijinul Administratiei Domeniilor Statului.

Din pix!

Mii de hectare au fost transformate, pe hartie, din parloaga in lanuri productive

Insa, din informatiile intrate in posesia noastra, Stefan Poenaru s-ar putea sa nu mai aiba aceeasi „bafta” si in dosarele instrumentate de catre anchetatorii romani impreuna cu comisarii Oficiului European de Lupta Antifrauda.

Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, OLAF a declansat deja cercetari prealabile cu privire la deturnarea „din pix” sau, mai degraba, „din carioca” a unor fonduri europene de cateva milioane de euro. Practic, Poenaru ar fi  primit sume imense destinate din  fondurile europene destinate agriculturii din „hasurarea” in plus a hartilor depuse pentru a demonstra suprafetele cultivate de Agrofam Holding in judetele Calarasi si Ialomita. Numai ca i-a tremurat mana si a mai „mazgalit” in afara terenurilor cu adevarat insemanate si alte cateva mii de hectare, desi in realitate acestea au ramas in stadiul de parloaga. Iar daca procurorii romani nu au reusit pana acum decat sa -i puna sechestru asigurator pe mai multe bunuri personale si ale firmei, comisarii OLAF par decisi sa mearga cu ancheta pana la capat. Asa ca verifica in aceste zile veridicitatea actelor depuse de Stefan Poenaru pe propria raspundere, pentru mai multe proiecte europene cu fonduri nerambursabile.

author avatar
Catalin Tache
1.023 afisari

1 COMENTARIU

  1. Domnule Tache, iar se supara astia si vor incerca sa va puna pumnul in gura. Parca acum ceva timp nu mai erati lasat sa scrieti, probabil din cauza dezvaluirilor pe care le-ati facut. Nu cred ca acest om a facut asa ceva, toate afacerile din Romania sunt corecte si albe. Dar lumea e rea si zice ca a furat…………..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger