AcasăNewsCum sa faci avere fara sa misti un pai. Reteta o are...

Cum sa faci avere fara sa misti un pai. Reteta o are ministrul Energiei

In general, in Romania, ca sa devii ministru al Energiei, trebuie sa te numeri printre “baietii destepti” din domeniu. Adica sa fi facut deja avere din Energie. Victor Vlad Grigorescu, insa, a mai gasit o modalitate ca sa faca un ban bun, modalitate care miroase a evaziune fiscala si spalare de parale.

Dupa cum se stie, declaratia de avere a ministrului Energie l-a adus pe acesta in atentia Agentiei Nationale de Intergritate, asa ca Grigorescu a fost nevoit sa dea anumite lamuriri. Evident, din prima, ministrul s-a gandit sa adanceasca misterul povestind ca a cedat un bun mobil (asa, si care e el?) catre un offshore din insulele britanice Turks & Caicos, bun care nu a fost declarat (pai,da, de ce sa declaram chiar asa, tot). Tare de cerbice, Grigorescu a sustinut ca nu poate spune care “bun” i-a adus venituri de 791.500 de lei pentru ca ”este vorba de un contract privat”, iar ”tranzactia in sine ramane confidentiala”.

Bani multi pentru mai nimic

Dupa multiple refuzuri, Grigorescu a recunoscut intr-un final ca este vorba despre platforma monitoreu.com. Practic, Ministrul a castigat aproape 800.000 de lei din inchirierea unui site. Interesant este ca, potrivit urlrom.com, site-ul monitoreu.com se afla pe locul 50.763 in Romania, cu 14 vizite zilnice, si are o valoare estimata de 296 de lei la nivelul anului 2015. Minune si nimic altceva!

Experienta fructuoasa la Bruxelles

Potrivit statsinfinity.com, domeniul a fost inregistrat pe 27 septembrie 2012 de catre Grigorescu.”A fost un proiect care a rezultat din experienta mea indelungata la Bruxelles si din cunoasterea politicilor economice de la nivelul Uniunii Europene. Platforma a fost un model de analiza intalnit in mediul economic de la Bruxelles, unde astfel de solutii digitale sunt utile pentru a putea identifica trendurile viitoare ale politicilor europene si pentru predictii legate de oportunitati de business pentru actorii implicati in acest domeniu” a explicat ministrul nostru.

Parandarat sau spalare de bani?

“Platforma a fost un start-up functional si atractiv pentru care am primit mai multe oferte la momentul respectiv. Am acceptat o oferta de a ceda folosinta acestei platforme timp de un an contra sumei de 792 000 lei, impozabili, care se regaseste in declaratia mea de avere, cu optiunea ca la finalul contractului sa pot dezvolta un proiect de anvergura. O alta tranzactie nu a mai avut loc. Domeniul online pe care a functionat platforma este inregistrat pe numele meu personal, iar tranzactia a fost facuta, de asemenea, in nume personal, motiv pentru care ea si figureaza ca atare in declaratiile de avere. Plata a fost declarata si, in consecinta, impozitata in totalitate”, a mai precizat ministrul Grigorescu. Foarte frumos, dar tot n-am inteles de ce ti-ar da cineva atata banet pentru un site practice invizibil? O picatura de parandarat?

author avatar
Andrei Coman
963 afisari

1 COMENTARIU

  1. Domnu ministru,ce eu un joule? da’ un watt? da’ factor de putere?da’ cotatiiile la petrol,gaz.carbune ?
    toti analfabetii ,tehnic vorbind, sunt ministrii energiei…
    si tu esti unu dintre ei.stie taticu de ce !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger