Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Cum s-au ghiftuit sefii CFR cu bonusuri

Cum s-au ghiftuit sefii CFR cu bonusuri

Autor:

Directorul general al CFR SA si membrii Consiliului de Administratie al companiei au beneficiat ilegal de bonusuri de 307.000 lei pentru aprobarea planului de management/administrare.

 

controlor tren vagon Cum s au ghiftuit sefii CFR cu bonusuriDe asemenea, pentru suma de 18.000 de lei nu au fost prezentate documente din care sa rezulte utilizarea in scopul activitatii economice, respectiv in interesul serviciului.  Totul este dezvaluit de un raport al Curtii de Conturi.

21 de vagoane evaporate

Potrivit documentului, ulterior inventarierii vagoanelor de calatori din parcul centralizat al CFR SA, Comisia de inventariere nu a prezentat documentele care sa justifice propunerea de scoatere din patrimoniu a unui numar de 21 de vagoane de calatori. In plus, rezultatul contabil al societatii a fost denaturat prin efectuarea unor cheltuieli sau prin diminuarea unor venituri, astfel: au fost constituite si raportate eronat provizioane aferente drepturilor de personal ce fac obiectul unor litigii de munca, in sensul ca acestea nu au fost ajustate cu valoarea drepturilor de personal acordate de companie, in cuantum de 250, 814 milioane de lei (197, 365 milioane de lei – salarii si 53, 449 milioane de lei – contributii ale angajatorului), ca urmare a sentintelor civile definitive.

La piata, cu masina CFR

Totodata, unii angajati au utilizat, in perioada 2015 – 2016, autovehicule aflate in proprietatea societatii, decontand cheltuieli cu combustibilul pentru activitati fara legatura cu scopul, obiectivele si atributiile prevazute in actele normative de functionare, reiese din raportul public pe 2016 al Curtii de Conturi. Adica mai mult in interes personal, ca la piata nu te poti duce cu RATB.

Creante uitate

De asemenea, Sucursala Regionala de Cai Ferate Bucuresti nu a calculat, evidentiat in contabilitate si urmarit, in vederea incasarii, penalitati in valoare de 141.000 de lei, cuvenite in baza clauzelor prevazute in contractele de inchiriere pentru neindeplinirea la scadenta a obligatiilor de plata de catre partenerii contractuali. Unele creante, in suma de 896.000 de lei, desi evidentiate, nu au fost urmarite si incasate, astfel ca dreptul de a actiona in vederea incasarii s-a prescris. Si ne mai miram de ce CFR e in groapa? De ce trenurile arata cum arata? Noi ramanem cu mirarea, iar ei cu averea. Apropo, intra si procurorii pe fir? Nu de alta, dar ar fi cazul de niste catuse.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!