AcasăNewsCum raspunde Parchetul General afirmatiilor facute de Carmen Dan

Cum raspunde Parchetul General afirmatiilor facute de Carmen Dan

La cateva ore, practic, dupa ce ministrul de Interne facea unele referiri la anchetarea sefilor Jandarmeriei Romane in cazul incidentelor violente aparute la protestul din 10 august, reprezentantii Parchetului General au dat o replica.

Concret, prin intermediul unui comunicat de presa se transmite ca „procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), domnul Augustin Lazar, asigura opinia publica asupra faptului ca procurorii Sectiei parchetelor militare efectueaza o ancheta impartiala, efectiva si independenta de orice ingerinte externe. Totodata, procurorul general al PICCJ doreste sa transmita un mesaj de incredere in profesionalismul si impartialitatea procurorilor de caz, carora li se asigura resursele necesare pentru clarificarea faptelor si solutionarea dosarelor intr-un termen rezonabil, cu respectarea principiilor legalitatii, prezumtiei de nevinovatie si aflarii adevarului”.

Carmen Dan acuza o actiune de intimidare la adresa Jandarmeriei Romane

Anterior in cursul zilei, ministrul de Interne facuse referire la o declaratie a procurorului general Lazar si invoca o „actiune de intimidare” a Jandarmeriei Romane. „Nu vad in aceasta actiune decat o alta actiune de intimidare a unei institutii fundamentale a statului, si anume Jandarmeria Romana, care are atributii importante in asigurarea ordinii publice. (…) Nu cu mult timp in urma, procurorul general mai lansa o declaratie in spatiul public, referindu-se la faptul ca procurorii au acces ingreunat la documentele pe care trebuie sa le analizeze, urmare a faptului ca acestea sunt secretizate. Cred ca n-ar mai fi facut aceasta declaratie, daca ar fi facut efortul minim de a deschide Legea 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, in care se vorbeste foarte clar (…) despre accesul neingradit al procurorilor la toate documentele care sunt clasificate, secret de serviciu sau secret de stat „, a tinut sa puncteze sefa MAI.

Totodata, Carmen Dan a mai subliniat un aspect in aceasta privinta. „Sefii Jandarmeriei, secretarul de stat au aflat despre aceste situatii din presa si iarasi nu este un lucru normal. Se stia cu cateva zile inainte de urmeaza sa se intample. Asa ca eu vad lucrul acesta ca un ordin pe unitate, (…) care de data aceasta a fost pus in aplicare mai clar si mai precis”, a sustinut ministrul de Interne, in cursul diminetii de luni.

278 afisari

1 COMENTARIU

  1. Clar, impartial si independent, dar „li se asigura resurse”…Hai, ca nu suntem chiar toti din Marginime!Pana nu ne arata si mandatele de arestare obtinute pentru aia pe care i-am vazut, la TV, dand cu piatra si aprinzand fitile (!), nu-i cred nici studentii aia de pe scarile Curtii de Apel…Sau ceva despre audierea incitatorilor din politica, unii chiar parlamentari… Toata lumea a auzit ordinul lui Iohanis si toata lumea vede cum procurorii „independenti”, manati ca vitele de Lazar, se executa si ancheteaza „impartial” jandarmii…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger