AcasăNewsCum "papa" Blanculescu fonduri europene de milioane de euro!

Cum „papa” Blanculescu fonduri europene de milioane de euro!

In timp ce premierul Mihai Razvan Ungureanu o tine una si buna cu combaterea evaziunii fiscale, principalul sau sfatuitor este pe deplin implicat in acest fenomen. Dar, ce-i drept, de cealalta parte.

Ionel Blanculescu nu stie ca este administrator al S.C. Structural din 12.04.2011 (vezi facsimil)

Mai mult, „National” a intrat in posesia documentelor care dovedesc ca, pe langa ANAF, care deja s-a sesizat in urma dezvaluirilor noastre si a demarat propriile cercetari, si OLAF are toate motivele sa porneasca o ancheta privind deturnarea de fonduri europene de milioane de euro. Pe care cuplul „Nelu” Badea – Ionel Blanculescu le-a papat pe nerasuflate…

In pragul sinuciderii

In luna aprilie 2011, firma Vel Service SA (detinuta 20% de SC Structural Consult Investitii si Dezvoltare, controlata din umbra de controversatul afacerist Ioan Badea prin Ionel Blanculescu, si 80% de Simona Felicia Badea, sotia „londonezului” care nu are drept sa faca afaceri in Romania) a castigat licitatia cu fonduri europene in valoare de 34 milioane lei cu Compania de Apa Targoviste Dambovita SA, pentru lucrari de executie a sistemului de canalizare si alimentare cu apa potabila a orasului Titu.

Ioan Badea a primit 30% avans de la Consiliul Judetean Dambovita, condus de Florin Popescu

Actionarii beneficiarului sunt Consiliul Local Targoviste, Consiliul Judetean Dambovita si Consiliile Locale a 18 localitati din judet.

Florin Popescu

La semnarea contractului, Vel Service SA a incasat avansul de 10%, adica 3,4 milioane lei (peste un milion de dolari!), bani pe care Badea si Blanculeascu s-au grabit sa-i transfere in Cipru, prin filiera cipriota Summer Moon Enteprises Ltd. Imediat, Vel Service SA a subcontractat lucrarea, pe doar 30 milioane lei, firmei Concept Construct SRL din Voluntari, societate apropiata de primarul Pandele.

Contractul de atribuire pentru lucrarile din fonduri europene de la Gaesti

La randul sau, Concept Construct a subcontractat catre SC Consral SRL din Targoviste, care, de buna credinta, s-a si apucat de treaba, fara sa incaseze niciun ban. In vederea inceperii lucrarilor, constructorii au luat credite de peste doua milioane lei si au inchiriat din Germania, de la firma Roediger Vacuum GMBH, utilaje speciale. Cum finanatarea europeana se face in transe, conform stadiului lucrarilor, reprezentantii SC Consral SRL din Targoviste sunt acum in pragul sinuciderii, caci nu mai au bani pentru inceperea lucrarilor, avand in vedere ca avansul platit de beneficiar se afla, bine-merci, in conturile lui Badea din Cipru.

Alt avans topit pe aceeasi filiera

In martie acest an, aceeasi firma Vel, asociata de aceasta data cu SC Confort SA Timisoara, detinuta de controversatul om de afaceri Georgica Cornu si deja anchetata de DNA pentru licitatii trucate, castiga, de pe locul al patrulea, o alta licitatie din fonduri europene. Este vorba despre contractul de lucrari pentru „reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare Gaesti”, in valoare de 26.368.243,97 lei. Aproape inexplicabil, Ioan Badea reuseste sa primeasca din partea CJ Dambovita, condus de Florin Popescu, un avans de 30%, in locul celui obisnuit, de doar 10%. Cei 1,9 milioane euro au luat imediat si integral calea Londrei, prin aceleasi filiere evazioniste, in timp ce castigatorii licitatiei cauta acum „fraieri” care sa execute lucrarile pe bani putini.

Blanculescu isi da singur cu tesla-n… documente

In urma dezvaluirilor publicate de „National”, Ionel Blanculescu ne-a trimis un drept la replica de-a dreptul halucinant, in care, departe de a dezminte informatiile noastre, nu face decat sa le intareasca. Ce-i drept involuntar. Pentru ca, dupa ce ne acuza ca suntem platiti de „agenturili straine” pentru ca domnia sa s-ar fi opus privatizarii Cupru Min, Ionel Blanculescu se lauda cu avocatii sai, cu atestarile FBI, cu functiile avute si „bla-bla-bla”… Ignorant si pretios, ca de obicei, ascultandu-se numai pe el, Blanculescu nu a citit articolele din “National” in care am criticat incercarea de privatizare a Cupru Min. Singura sa aparare este ca ar fi fost numit in fruntea SC Structural la data de 17. 02. 2012. Ce ne facem insa cu documentele de la Registrul Comertului aflate in posesia noastra si chiar cu cele trimise de Ionel Blanculescu insusi, care demonstreaza ca acesta este administrator si presedinte al Consiliului de Administratie din data de 12.04. 2011! Sa-si fi smenuit el decizia de numire? Dar de ce sa ne mai miram, cand marele expert in afaceri si consultanta fiscala sustine, in acelasi drept la replica, ca functiile de administrator si presedinte al Consiliului de Administratie sunt unele neexecutive! Hai ca pe asta chiar nu o mai auziseram!

author avatar
Catalin Tache
3.701 afisari

5 COMENTARII

  1. personal nu mi-a placut individul de cand l-am vazut are un aer si niste gesturi de gainar
    Pun pariu pe ce vreti voi ca e si cu state vechi la securitate gainarul asta.
    Mi-a displacut mai ales cand infiera cu „manie proletara” pe realitatea si antena 3 politica guvernului boc dar numai din punct de vedere al faptului ca nu se liberalizeaza preturile la energie.
    In plus era un aprig aparator al scumpirii pretului bezinei si motorinei
    Nu pricep cum draku ajung canalii de genul asta sa ne hotarasca soarta?
    Oare cine se aseamana se aduna?

  2. Ar trebui sa ne mai mire ceva?? Sunt atatia edili pusi in functie de populatie care isi vad de interesul lor si numai al lor.Daca nu exista o lege a averilor ilicite prin care sa le fie confiscate averile nu avem decat sa ne uitam cum ne taiem singuri craca de sub picioare pentru ca ii lasam sa-si faca de cap cu banii publici.O sa-si ia si acest „don papa”2 ani cu suspendare si s-au spalat toti pe maini.

  3. Foarte bun articolul domnule Tache. Da vedeti sa nu sara iar la gatu dumneavoastra,astia cu „agendurile”.Adevarul ca toti din capu-la tara, sunt „precios” si ne trateaza cu sictir si dispret, nu cum se afiseaza ei pe la TV ca ii doare, ca vai ca etc. De fapt de scuipa elegant, sa zic asa. Isi bat joc de noi si ne tepuiesc cu zambetul pe buze. Sa ii vad pe toti ……. acolo unde e multa racoare. Iar domnul Blanculescu sigur are documente sa se discuple….. hai ca glumeam.

  4. O sa-si ia doi ani cu suspendare ca fostul sef iar banii s-au dus si fraierii raman cu buzele umflate si buzunare galoite…. Asta e la noi fraieru” munceste iar edilu” aduna.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger