AcasăNewsCum obtineti despagubiri pe baza asigurarii private de sanatate

Cum obtineti despagubiri pe baza asigurarii private de sanatate

Asigurarea privata de sanatate poate fi individuala sau de grup

Persoanele care au o asigurarea privata de sanatate valabila beneficiaza de achitarea tuturor cheltuielilor de spitalizare si tratament de catre compania asiguratoare, in anumite conditii.

Asigurarea privata de sanatate poate fi individuala sau de grup

Despagubirea consta in plata serviciilor medicale de care posesorul unei polite de asigurari private de sanatate are nevoie in cazul in care se imbolnaveste sau are un accident. Plata se face de asigurator catre spitalul sau clientul care are o asigurare privata de sanatate, potrivit contractului. Este bine de stiut ca asigurarea privata de sanatate acopera cheltuielile cu tratarea bolilor grave, printre care se numara: infarctul, insuficienta renala, cancerul, orbirea, anemia aplastica, surzenia, arsuri majore, coma, boala Parkinson, hepatita, transplantul de organ sau de maduva osoasa, scleroza multipla, hipertensiune, tumora cerebrala, poliomelita si encefalita.

Pasi de urmat

Dupa ce isi platesc serviciile medicale, persoanele asigurate individual depun dosarul medical (care contine toate documentele eliberate in timpul spitalizarii/tratamentului) si factura primita la externare la firma  de asigurari private de sanatate. Aceasta va rambursa cheltuielile, in baza contractului de asigurare de sanatate incheiat anterior. In cele mai multe cazuri, prelucrarea dosarelor de despagubire dureaza aproximativ trei zile, dupa care se face plata catre asigurat. Asadar, in prima faza, clientul – sau o ruda ori un apropiat al acestuia  – trebuie sa anunte compania asiguratoare cu privire la situatia sa medicala. Firma deschide dosarul de despagubire si incepe sa prelucreze datele oferite de client.  Dupa externarea acestuia, serviciile oferite se vor plati de asigurator spitalului sau clientului, in cazul in care acesta a optat pentru o astfel de prevedere in contractul de asigurare.

Plati anulate

Firmele de asigurari avertizeaza ca exista si cazuri in care nu vor onora plata serviciilor  medicale. De exemplu, daca un asigurat este mare amator de sporturi extreme, de genul bungee-jumping sau parasutism, va trebui sa suporte singur toate cheltuelile legate de spitalizare si/sau tratamente in cazul in care sanatatea si integritatea fizica ii este afectata de practicarea acestor sporturi. Un alt caz in care asiguratorii va vor refuza dosarul medical dupa externarea din spital este cel legat de afectarea sanatatii/integritatii fizice, ca urmare a consumului de alcool. De exemplu, daca un asigurat conduce o masina sub influenta bauturilor alcoolice si provoaca un accident in urma caruia sufera vatamari corporale, orice interventie chirurgicala (alta decat cele oferite de medicina de urgenta, care sunt gratuite) sau tratament solicitate in urma accidentului vor fi platite din buzunarul propriu, nu de firma, chiar daca persoana in cauza avea asigurare privata de sanatate. Totusi, asiguratorul poate achita contravaloarea serviciilor medicale de care beneficiaza asiguratul chiar si in cazul in care acesta se afla in stare de ebrietate cand a suferit o problema de sanatate. Concret, daca asiguratul era sub influenta bauturilor alcoolice si se afla pe trecerea de pietoni, in traversare, cand a fost lovit de un autovehicul, el va primi contravaloarea spitalizarii in urma accidentului. Pe de alta parte, exista restrictii la plata serviciilor medicale in caz de malpraxis. Asiguratorul plateste doar serviciile medicale de care are nevoie asiguratul, dar daca acesta reclama un tratament dat anapoda, poate cere despagubiri in baza asigurarii de malpraxis a medicului in cauza.

author avatar
Arpad Dobre
299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger