AcasăNewsCum obtineti ajutoare pentru plata energiei termice

Cum obtineti ajutoare pentru plata energiei termice

Ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu energie termica, gaze naturale, lemne, carbuni si combustibili petrolieri se acorda pe baza de cerere insotita de actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile acesteia.

Ajutoarele pentru energia termica se acorda persoanelor cu venituri de maximum 786 lei pe membru de familie, respectiv 1.082 lei in cazul persoanelor singure

Pentru acordarea ajutorului pentru energie termica, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 lei, respectriv 1.082 lei in cazul persoanelor singure. Conform precizarilor Primariei Sectorului 1 din Bucuresti, pentru acordarea ajutorului la incalzirea cu gaze naturale, precum si la cea cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atat in cazul familiilor cat si in cazul persoanelor singure.

Categorii excluse

Ajutoarele de incalzire nu se acorda persoanelor/familiilor care detin cel putin unul dintre bunurile prevazute in Anexa nr. 2 la OUG 70/2011 si in cererea pentru acordarea ajutorului, respectiv:

–         cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu sau alte imobile aflate in proprietate;

–         mijloace de transport: autoturisme care depasesc 1600 cmc, motociclete, motorete, scutere;

–         terenuri de imprejmuire a locuintei si curtea aferenta care depasesc 1.000 metri patrati in zona urbana si 2.000 metri patrati in zona rurala;

–         depozite bancare de peste 3.000 lei.

Formulare si declaratii

In Bucuresti, pentru sistemul de incalzire cu agent termic, cererile/declaratiile pe propria raspundere se vor ridica de la sediul SC RADET SA sau de la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din cadrul fiecarui sector al capitalei. De la aceleasi institutii se vor ridica si formularele pentru ajutoarele de incalzire cu gaze si pentru ajutoarele de incalzire cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri. Cererile sau declaratiile pe propria raspundere pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei se depun la sediul DGASPC.

Stabilirea venitului

La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie sau, dupa caz, al persoanei singure, se iau in considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizeaza, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurari sociale de stat (pensii), asigurari de somaj, obligatii legale de intretinere, indemnizatii, alocatii si ajutoare cu caracter permanent.  La stabilirea venitului pe membru de familie sau al persoanei singure NU se iau in calcul:

–         ajutorul social;

–         bursele de studiu;

–         bursele sociale;

–         sprijinul financiar ce se acorda elevilor in cadrul Programului national de protectie sociala „Bani de liceu”;

–         bugetul personal complementar;

–         alocatia pentru sustinerea familiei.

author avatar
Arpad Dobre
418 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger