AcasăNewsCum isi updateaza Putin armata

Cum isi updateaza Putin armata

Rusii se bazeaza pe armele testate in Siria pentru programul de inarmare 2018-2028

Presedintele Federatiei Ruse a semnat noul program  de achizitii de armament de ultima ora pentru perioada 2018-2028, a informat ieri vicepremierul Dmitri Rogozin. In meniu: robotica, inteligenta artificiala, drone si strategii anti SUA si NATO.

Rusii se bazeaza pe armele testate in Siria pentru programul de inarmare 2018 2028

Intr-un interviu acordat presei muscovite, Rogozin a afirmat ca ”noul program de armament military a fost conceput tinand cont de experientele dobandite in razboiul din Siria”. ”Este vorba de proiecte si sisteme de aparare testate in mai multe reprise”, a precizat Rogozin inainte de a adauga ca peste 200 tipuri de arme si de echipament militar au fost testate de ministerul rus al Apararii. Noul program de armament prevede dezvoltarea unui ansamblu de noi sisteme bazate pe electronica de ultima ora: mai exact robotica, inteligenta artificiala, avioanele fara piloti, identificarea, apararea antiaeriana dar si munitiile. ”Armata trebuie sa se intareasca in materie de disuasiune strategic si de neutralizare a amenintarilor potentiale reprezentate de NATO si de SUA care, de partea lor, au crescut rolul armelor nucleare in strategiile lor militare”, a avertizat Rogozin. ”Rusia va sti sa raspunda la toate amenintarile, este capabila”, a adaugat vicepremierul rus. Ministerul rus al Apararii a alocat deja pentru acest program 19.000 de miliarde de ruble (325 de miliarde de dolari). Intr-un discurs tinut in 30 ianuarie, Vladimir Putin si-a estimate armata ca fiind in topul puterilor militare mondiale si a insistat pe importanta avansului tehnologic in tehnica militara.

Parametri noului portavion

Rusia, care nu are la ora actual decat un singur portavion, a inceput lucrarile pentru un nou tip de nava de acest fel. Insa parametri ei preliminari au fost, intamplator sau nu, dezvaluiti presei. Proiectul noului portavion a fost elaborat total in Rusia, la Centrul de cercetari Krylov. Nava va avea o lungime de 330 de metri si o latime de 40 de metri. Va putea imbarca pana la 90 de avioane si elicoptere si va gazdui la bord aparate de detectie si de comandament aeropurtat. Sistemul de decolare va fi constituit din catapulte si pista trambulina in timp ce puntea va fi mai mare decat cea a actualului si unicului portavion, ”Amiral Kuznetov”.

author avatar
Tudor Borcea
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger