Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Cum intentioneaza sa rezolve problemele aparute dupa Revolutia fiscala

Cum intentioneaza sa rezolve problemele aparute dupa Revolutia fiscala

Autor:

Premierul a trecut in revista, la inceputul sedintei de joi dupa-amiaza, ce intentoneaza sa faca Executivul in cazul angajatilor part-time, atat din sistemul de stat, cat si privat, dupa aspectele scoase la iveala in ultima perioada.

 

premier1 350x206 Cum intentioneaza sa rezolve problemele aparute dupa Revolutia fiscala“Asa cum stiti, in urma dezbaterilor din ultimele zile, pe tema efectelor Legii salarizarii, dar si a mutarii contributiilor de la angajator la angajat au reiesit unele probleme. Acolo unde au fost identificate probleme, am cerut imediat masuri de echilibrare”, a sustinut in prima faza premierul Dancila.

Cat despre solutiile gasite, premierul a anuntat ca in cadrul sedintei de joi se vor adopta masuri “pentru mentinerea venitului lunar net cel putin la nivelul lunii decembrie 2017” pentru patru categorii: angajatii din IT, din cercetare-inovare-dezvoltare, precum si pentru persoanele care desfasoara activitati sezoniere si salariatii cu dizabilitati incadrati la “handicap grav sau accentuat”. Din cate a subliniat prim-ministrul, in cazul acestor patru categorii, “statul isi va asuma plata unei parti din contributia de asigurari sociale de sanatate”.

Totodata, Dancila a anuntat ca o alta prevedere a OUG pe care o va adopta Cabinetul pe care il conduce “asigura cel putin mentinerea venitului net pentru angajatii din sistemul public, dar si privat care lucreaza part-time. Incepand cu ianuarie 2018, personalului (…) i se va retine CAS-ul si CASS-ul doar la salariul realiza, chiar daca va fi mai mic decat salariul minim pe economie, iar diferenta va fi suportata, in numele angajatului, de institutia (…) angajatoare”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!