AcasăNewsCum faci trafic legal de alcool si tutun in UE

Cum faci trafic legal de alcool si tutun in UE

Puteti duce in bagaje 200 de trabucuri si 400 de tigari de foi

Romanii care calatoresc in statele UE sau Schengen au, pe langa restrictii, si anumite avantaje. Ei pot duce in bagaje zeci de litri de vin si sute de tigari, precum si alimente traditionale romanesti.

Puteti duce in bagaje 200 de trabucuri si 400 de tigari de foi

Comisia Europeana precizeaza ca romanii care calatoresc in UE pot transporta produse din tutun si alcool doar pentru uz personal, nu pentru a fi comercializate.

Fumatorii pot avea asupra lor maximum 800 de tigarete

Conationalii nostri sunt insa descurcareti si daca tot merg in vizita cu masina la rudele sau prietenii din Spania ori italia, pot face un ban cinstit ca sa-si acopere macar cheltuielile de transport.

Rezerve de baut si de fumat

Obisnuitii alcoolurilor tari isi pot lua o "ratie" de 10 litri

Romanii care nu vor sa dea, ci sa ia bani pe tigari si pe bautura in UE, pot lua cu ei o rezerva considerabila din aceste produse accizabile.  Potrivit legislatiei UE, ei nu trebuie sa faca dovada ca transporta bunuri de uz personal, daca acestea nu depasesc cantitatea de:  800 de tigarete, 400 de tigari de foi, 200 de trabucuri, 1 kg tutun, 10 litri de bauturi spirtoase, 20 litri de vin alcoolizat (licoros), 90 de litri de vin obisnuit (din care cel mult 60 de litri de vin spumos) si 110 litri de bere.

Branza in coaja de burduf e savurata de straini

Toate aceste cantitati sunt pe persoana adulta, iar tinerii sub 17 ani nu intra la categoria consumatori de produse din alcool si tutun. Daca vreti sa transportati cantitati mai mari de produse accizabile decat cele permise, o puteti face, dar in anumite conditii. Astfel, trebuie sa faceti dovada ca acele produse sunt pentru uz personal si, de asemenea, sa prezentati o factura sau o chitanta cu care sa demonstrati ca le-ati cumparat pe numele dumneavoastra.

Carnatii si slanina de Ardeal sunt la mare cautare in Spania

In plus, puteti face o impresie buna (si ceva bani in plus), daca luati in calatoria in UE si cateva bucati de branza in coaja de brad, ori carnati si slanina de Ardeal.

author avatar
Arpad Dobre
1.142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger