AcasăNewsCum ducem Romania de rapa

Cum ducem Romania de rapa

Iohannis tine sa demonstreze ca politica externa nu e treaba romanilor, ci a Uniunii Europene

Circ. Mult circ. Foarte mult circ. Circ politic, circ al declaratiilor lipsite de continut si al angajamentelor fara acoperire. Scandal. Mult scandal. Ziua si scandalul. Astazi e injuratura, maine vine replica. Poimaine, presa crede ca a ratat momentul si incearca sa dreaga busuiocul descriind ce a inteles. De regula, fiecare intelege ce poate. Grea misie pentru asistentele care au ajuns producatoare mototolind cearsafurile cu cine trebuie, dar si pentru ziaristii pentru care „ne-am” si „neam” sunt acelasi drac.

Iohannis tine sa demonstreze ca politica externa nu e treaba romanilor ci a Uniunii Europene

Scandalurile, spuneam, se tin lant. Insa niciodata n-ai sa vezi unul intreg, cap-coada. E un serial pentru retardati, cu maximum doua, poate trei episoade pe zi. Si transformate in eveniment jurnalistic de cei care isi iau simbria de la cel care plateste mai bine.

Luat la palme in fata natiunii

Klaus Iohannis nu este strain de scandalurile care umplu ecranele sau paginile ziarelor. Nici nu are cum, din moment ce, de regula, este unul dintre protagonisti.

Dragnea nu vrea suspendarea presedintelui indiferent cat de tare l ar calca pe cap

O vitrioleaza pe Viorica Dancila cu o intensitate care te face sa te gandesti ca ii pregateste ceva. La aproape 29 de ani de la ceea ce ar fi trebuit sa fie primenirea la fata, romanii nu au scapat de „vi se pregateste ceva”. Daca premierul a plecat la Ierusalim fara voie de la Iohannis, scandalul e copt deja. Daca a mai si vorbit despre relocarea ambasadei Romaniei, gata, o asteapta cu artileria grea in poarta. Sa vina incoa’, sa dea socoteala, cere Marele Om. Daca a fost acolo si Dragnea, e cu atat mai rau, dar si cu atat mai bine. Mai rau pentru Dragnea, ca a iesit din curte fara sa zica, si mai bine pentru Iohannis, pentru ca mai are un motiv sa-l ia la palme in fata natiunii.

Spre fundul vagaunii

De aproape o saptamana nu se iese din cosmarul ideilor si replicilor imbecile. Iohannis pretinde proprietatea politicii externe. Dragnea ii da peste obraz cu Constitutia si cu suprematia Parlamentului. Proasta inspiratie, caci Iohannis nu are asemenea sensibilitati, n-a fost atins unde trebuie. Dragnea a prins o bresa buna de fructificat si vrea mutarea ambasadei romane la Ierusalim, dupa modelul american. Iohannis riposteaza ca functionarul satesc suparat pe obste. Nu se muta nimic fara acordul lui. Punct! Melescanu e chemat si el sa dea explicatii. Dancila riposteaza, cu diplomatia mainilor infipte in solduri. Nu vine nimeni, niciun ministru nu merge la Cotroceni fara aprobarea ei. Un scandal din ambitii prost sustinute, totusi, in care fiecare cauta doar sa-si dea dreptate. Niciunul n-a observat ca Romania isi pierde vremea anapoda, alunecand tot mai spre saracie.

Uite ambasada, nu e ambasada

Adormit complet si revoltator in politica externa, Iohannis a iesit la baioneta, acum, sa apere interesele Angelei Merkel. Führerului cu fusta ii sta in gat politica americana exact ca o tiroida umflata rau. Nu poate inghiti. Iar daca ea are dureri, Iohannis, din mimetism si slugarnicie, le simte si el. Ba chiar si Romania, ca doar el o conduce. Se vede cu ochiul liber ca Iohannis nu vrea ca nimeni sa vorbeasca in politica externa. A pus monopol pe ea. Dar nici el nu o face, e mut. Iar cand o face suna la Berlin sau la Bruxelles. Dragnea vrea altceva, o deschidere catre SUA si o revigorare a relatiilor cu americanii. Nu se poate. Nu e voie de la Cotroceni. Si de aici sandal dupa scandal, in episoade, dupa cum spuneam.

Caruta si mocanita

Ce am castigat pana acum din pierderea asta de vreme si de energie, mai ales ca nu e singurul scandal? In primul rand, ne-am mentinut locul intai in topul saraciei din UE. Ne-am pastrat acelasi loc fruntas in ce priveste veniturile mici. Nici la saracie infantila nu am dat inapoi, tot acolo suntem. Si tot acolo suntem si la mortalitate infantila. Ne impaunam cu spitale regionale sau metropolitane, cand or fi gata, dar nu avem medicamentele minime pentru mentinerea in viata a copiilor bolnavi de cancer. Ne certam pe politica externa, dar nu vedem cum resursele naturale ni se scurg printre degete, ca si cum nu ar fi ale noastre. Iohannis reproseaza veniturile mici la bugetul de stat , dar nu vede si externalizarea profiturilor nefiscalizate ale multinationalelor. Autostrazi construite si trenuri de mare viteza? La ce bun? Ce, caruta si mocanita nu sunt bune?

author avatar
Valentin Boeru
1.726 afisari

2 COMENTARII

  1. Inflatia cea mai mare din Ue, capitalul genetic al neamului nostru fuge in Canada unde mori de frig si răceală sau in Australia unde iti ia foc casa sau adormi cu serpii, rusii au construit un pod strategic de 15 km, noi o uliță, olimpicii si elevii nostrii sunt racolati de universitati straine, Ardealul e cumparat la bucata de huni, platim cel mai scump gaz din Ue cu platforma bogata dar amanetata, kilu de rosii Daia 15 lei, cirese morbide in piata dar avemm ambasadaa in Chizdrael cum ar spune premiera – daca premieru nu da acordu nici ministru.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger