AcasăNewsCum a ros “regele deratizarilor” banii primariilor din Romania

Cum a ros “regele deratizarilor” banii primariilor din Romania

Procurorii DNA au “descalecat”, ieri, la cinci primarii din Ardeal, intr-un amplu dosar in care se fac verificari in privinta contractelor incheiate de administratiile locale pentru servicii de deratizare si dezinsectie. Anchetatorii suspecteaza ca toate contractele au fost incheiate prin mituirea unor functionari, iar patronul Coral Impex, Alexandru Badea, nu e strain deloc de aceste lucruri.

Alexandru Badea se lauda ca are cea mai tare firma de deratizare si dezinsectie

Per total, au avut loc 32 de perchezitii, primariile Cluj, Alba Iulia, Sibiu, Targu Mures si Zalau. Descinderile au avut drept tinta Serviciile tehnice din primariile respectivelor municipii, iar contractele vizate au fost incheiate cu firma Coral Impex.

Primarii nu au emotii

Alexandru Badea

Cu toate ca perchezitiile inca nu se finalizasera, primarii si alti oficiali s-au intrecut in declaratii linistitoare pentru ei insisi, concluzionand ca ei nu au emotii pentru ca anchetatorii ii vizeaza pe diversi angajati. Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat ca este perchezitionat biroul unui inspector din primarie, ancheta DNA vizand o licitatie din 2011. “La noi totul este legal si o sa vedeti lucrul acesta in urma anchetei”, a sustinut primarul din Alba Iulia. Mircea Hava a mai spus ca nu are emotii in privinta anchetei derulate de catre DNA cu privire la contractul incheiat intre Primaria Alba Iulia si societatea Coral Impex. “Nu, nu am nicio emotie,” a afirmat edilul. Si Primaria Cluj-Napoca a incercat sa se apere in cazul contractelor cu Coral Impex. Astfel, Primaria Cluj sustine ca a platit firmei Coral in acest an, pana in luna septembrie, suma de 8,4 milioane de lei pentru deratizare si dezinsectie. Ieri dupa-amiaza, procurorii au anuntat si o prima retinere in acest dosar, fiind vorba despre un angajat al primariei conduse pana de curand de actualul presedinte Klaus Iohannis. Felicia Baba, sefa serviciului Gospodarire din Primaria Sibiu a fost retinuta, anchetatorii ridicand documente din perioada in care ea conducea Directia Tehnica din cadrul institutiei. Felicia Baba e suspectata de coruptie si abuz in serviciu.

Cum a ajuns Alexandru Badea “regele deratizarilor”

Firma de deratizare si dezinsectie Coral Impex a fost fondata de omul de afaceri Alexandru Badea, simpatizant declarat al lui Traian Basescu. Membru cotizant al fostului PD, ploiesteanul Badea si-a incropit afacerile din bani publici inca de pe vremea CDR, iar in ultimii ani a acaparat, practic, cam toate judetele cu firma sa. Firma “regelui deratizarilor” a avut de-a lungul timpului parteneriate cu „mai mult de 30 de consilii locale din intreaga tara, precum Brasov, Cluj Napoca,  Targu Mures, Pitesti, Ramnicu  Valcea,  Zalau,  Oradea,  Ploiesti,  Iasi,  Galati,  Braila,  Piatra  Neamt,  Sfantu  Gheorghe,  Tulcea, Slobozia, Oltenita”. Desi a fost implicata in tara in mai multe scandaluri legate de pret, dar si de serviciile oferite, Coral Impex este, potrivit descrierii de pe site-ul companiei, o societate extrem de apreciata in strainatate, primind zeci de premii de excelenta acordate de diverse foruri internationale.

author avatar
Andrei Coman
1.277 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger