AcasăNewsCum a invins-o Razvan Ciobanu pe Codruta Kovesi

Cum a invins-o Razvan Ciobanu pe Codruta Kovesi

Fosta sefa a DNA a pierdut meciul din cauza Pastelui

Scapata iar la trocul umplut cu justitie dupa ureche, Directia Nationala Anticoruptie a crezut ca, punandu-si hainele de Paste, va arata lumii o noua fata. N-a reusit mare lucru, din moment ce a actionat la fel de selectiv ca si pana acum, alegandu-si clientii dupa criterii care n-au legatura cu logica, dar au legatura cu politica. Asa se face ca, din noianul de dosare in care putea face contestatie cu privire la completurile de cinci judecatori, a preferat doar dosarul Galei Bute, pe cel cu Dan Sova si, nu mai putin important, pe cel cu fostul ministru Constantin Nita. Pe cel cu Ludovic Orban l-a sarit, cazandu-i prea greu la lingurica.

Fosta sefa a DNA a pierdut meciul din cauza Pastelui

Acum, sa fim seriosi, cum sa redeschizi judecata liderului PNL tocmai in momentele in care Iohannis si-a inceput campania? Cine sa-l mai sustina? Cine sa-i mai elogieze faptele de glorie, de parca acesta ar fi Croitorasul cel Viteaz al politicii romanesti? Nu da bine la poporul de creduli ca presedintele partidului care sprijina fantasmele iohanniste sa dea iarasi nas in nas cu judecatorii.

Precum Iisus pe ape

Nu este singura dracovenie din justitie petrecuta in ajunul Pastelui. Augustin Lazar, procurorul exilat de nevoie intr-o pensie nesimtita, reface jocurile pentru putere. Si nu numai, caci si banii ii plac la fel de mult. Asa ca a deschis degraba o actiune la Curtea de Apel Alba Iulia, in care contesta raportul lui Tudorel Toader. Sa stabileasca instanta daca se face vinovat de ceva, ca sa doarma si el linistit ca nimeni nu-si va baga mana in cele de 270 de milioane de lei de moda veche care ii curg lunar in buzunare.

Augustin Lazar se vede judecator la CCR

Dar asta nu e tot, pentru ca Lazar a simtit ca e rost de o revenire la butoanele puterii. Laura Codruta Kovesi, fosta sefa a DNA, si Cristina Tarcea, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au toate sansele sa nu se mai aseze pe vreun fotoliu de jude la Curtea Constitionala daca proiectul de lege privind numirea judecatorilor CCR  trece si de cea de-a doua Camera. Teoretic, nici sortii de izbanda ai fostului procuror general n-ar fi prea mari, dar ce mult conteaza ca, printr-o hotarare judecatoreasca, raportul lui Tudorel Toader sa fie pur si simplu desfiintat, iar Lazar sa apara la Curtea Constitutionala precum Iisus calcand pe ape.

Unde sunt examenele?

Aceeasi scamatorie de iluzionist necalificat  o foloseste si Codruta Kovesi. Dupa indepartarea ei de la DNA, ar fi trebuit sa se intoarca la DIICOT Sibiu, de unde fusese adusa pentru a revolutiona anticoruptia. N-a mai ajuns niciodata acolo, pentru ca Augustin Lazar a recuperat-o, aducand-o la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe o functie mai degraba inventata, invocandu-se experienta.

Ludovic Orban este incantat de decizia DNA

Care experienta, caci mie inca nu imi este clar? I-a expirat mandatul si i s-a prelungit de catre Consiliul Superior al Magistraturii, care pare ca si-a facut un scop din a o proteja in continuare. Acum cred ca este la a doua prelungire. A urmat aventura mandatului de procuror european, in care am asistat nu numai la jocurile mizerabile inseilate de catre Kovesi, ci si la imputiciunea politica a unei Europe disperate dupa putere. Fosta sefa a DNA mintea cu degajare ca intruneste conditiile cerute de functie si are gradul profesional de procuror de Parchet General, desi stia ca nu asa stau lucrurile. Reintoarsa in tara dupa un esec previzibil, a cerut CSM sa i se acorde gradul ca urmare a functiei detinute la DNA. Bineinteles ca s-a lovit de un refuz, pentru ca legea spune ca pentru asta trebuia sa fi dat niste examene. Pe care, evident, nu le-a dat niciodata.

Cu oua rosii

Diligenta in realizarea scopului propus, Kovesi nu a dat inapoi. A intentat o actiune la Curtea de Apel Bucuresti si, sa vezi minune, instanta a stabilit ca are dreptul legal la gradul profesional respectiv. Pai examenele? Hai, lasati chestiile astea, e vorba de Kovesi si se poate orice. Sectia de procurori a CSM putea sa conteste hotararea Curtii, dar a uitat. Sau n-a mai vrut. Sau este parte din jocul sustinerii Codrutei Kovesi cu orice pret. Cum a reactionat Romania la scamatoria asta ieftina, de balci?

Printr un accident nefericit creatorul de moda a rasturnat balanta celebritatii

A protestat, a marait sau a tipat, a iesit in strada cand s-a vazut inselata ca la alba-neagra? Nu. A spart oua rosii si, vreme de trei zile, a privit la televizor moartea lui Razvan Ciobanu si a urmarit comentariile imbecile ale unora care mai bine se abtineau. Nu cred ca s-a gandit vreodata la asta sau chiar si-ar fi dorit, dar Razvan Ciobanu a reusit s-o faca praf pe Codruta Kovesi ca nimeni altul. Macar la notorietate, cu ajutorul poporului incantat ca sparge oua rosii. Atat stim. Atat putem.

author avatar
Valentin Boeru
4.864 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger