Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Culmea! Sercan, acuzata la randul ei de plagiat!

Culmea! Sercan, acuzata la randul ei de plagiat!

Autor:

S-a intors roata, s-ar putea grabi sa spuna carcotasii! Ziarista care, de-a lungul ultimilor ani, s-a remarcat indeosebi prin faptul ca a acuzat de plagiat mai multe nume sonore – din sfera politica sau nu neaparat- a ajuns la randul ei sa infrunte o astfel de suspiciune. E drept ca nu in privinta vreunui doctorat, ci a unei lucrari de licenta…

 

palnge Culmea! Sercan, acuzata la randul ei de plagiat!

Acuzatia vine la cateva saptamani dupa episodul in care aceeasi jurnalista a plecat dintr-o emisiune de la TVR

La momentul de fata, lucrurile stau astfel: vineri, intr-o publicatie sibiana a aparut, in pagina electronica, un material in care se mentionau, printre altele, urmatoarele aspecte: “Emilia Sercan, absolventa in 2003 a Facultatii de stiinte ale Comunicarii si Jurnalism din Sibiu, a plagiat bucati intregi din lucrarea sa de licenta intitulata „Reglementari nationale si internationale cu privire la libertatea de exprimare”, se arata intr-un document transmis reporterului Turnul Sfatului“.

Ar fi fost doua carti, ambele publicate in 2002, din care s-ar fi “inspirat” Sercan, din cate sustine publicatia in cauza. Pana in prezent, nu se cunoaste un pucnt de vedere al Emiliei Sercan, pentru ca jurnalista n-a reactionat pe pagina sa de Facebook. Mai mult, din directia ziarului citat aflam ca s-ar fi incercat sa se obtina un punct de vedere de la ziarista, dar ca aceasta “nu a dorit sa comenteze acuzatiile care i se aduc”.

Printre numele intrate in vizorul jurnalistei, la nivel de banuieli de plagiat in lucrari de doctorat, s-au numarat, va amintim, fostul vicepremier Gabriel Oprea, fostul sef de la Ministerul de Interne, Petre Toba, dar si actuala sefa a DNA-ului, Laura Kovesi.

foto: captura TVR


1 Comentariu la Culmea! Sercan, acuzata la randul ei de plagiat!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!