AcasăNewsCulmea nesimtirii!

Culmea nesimtirii!

Platim 83 milioane de lei despagubiri italienilor care au facut praf autostrada Sibiu-Orastie

Numai noi suntem in stare sa ne invartim de asa prostie: Italienii care si-au batut joc de autostrada Sibiu – Orastie primesc 83 de milioane lei despagubiri.  Adevarul e ca italienii au castigat din chiar cauza CNAIR. Specialistii de aici isi bat joc astfel de zeci de milioane de lei.

Platim 83 milioane de lei despagubiri italienilor care au facut praf autostrada Sibiu Orastie

Vestea, deloc buna pentru noi spune asa: Curtea de arbitraj de la Paris a stabilit ca firma Salini-Impregilo, constructorul autostrazii ”scufundate” Sibiu – Orastie este indreptatita la plata suplimentara a 83 de milioane lei. Acesti bani vin pe langa cei peste 600 de milioane de lei deja platiti si  fara a calcula alte zeci de milioane de lei, cat costa reparatia.

Tampitii de la CNAIR

Culmea, italienii au castigat numai pentru ca CNAIR a comis un sir scandalos de greseli si a tratat subiectul cu o indolenta criminala. Spre exemplu, compania a angajat  o firma pe nume Consitrans ca sa supravegheze lucrarile italienilor. Rapoartele Consitrans, insa, erau pline de sesizari alarmante: in doi ani a reclamat nu mai putin de 249 de nereguli ale lucrarilor facute de italieni. Dupa care, CNAIR nu imputa greselile companiei Salini-Impregilo, in schimb renunta la serviciile Consitrans pe care o inlocuieste cu angajati proprii. Evident, in Tribunal, constatarile acestora nu s-au luat in calcul pentru ca erau angajatii unei parti. Credeti ca tampenia se opreste aici? Nici vorba. Total de neinteles, CNAIR nu s-a prezentat in mare parte la dezbaterile ICC si nu a raspuns la solicitari. Adica nu s-a aparat mai deloc. Culmea, si cand  facut-o, a trimis la ICC juristi ai CNAIR. Asta in vreme ce italienii erau reprezentati de casa de avocatura Pinset Masons, firma britanica cu oficii in Europa, Africa si Asia si care a primit titlul de cea mai buna firma in dreptul afacerilor in 2016.

Nu casti ochii, deschizi punga

Practic, nepasarea CNAIR si abordarea problemei cu o lejeritate criminala a dus la pierderea unui proces unde partea romana avea toata dreptatea de parte ei. Ca sa nu mai spunem ca, in prostia-i nemarginita, CNAIR a pretins initial ca nu recunoaste jurisdictia Tribunalului ICC de la Paris si ca termenul de Curte Internationala de Arbitraj s-ar referi la instanta de pe langa Camera de Comert de la Bucuresti. Pai nu ne meritam soarta?

author avatar
Catalin Dumitrescu
800 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger