AcasăNewsCulisele procesului lui Dragnea. Cine trage sforile și de ce?

Culisele procesului lui Dragnea. Cine trage sforile și de ce?

Doar interventia jandarmilor a facut ca Dragnea sa nu fie luat la palme

Amânarea procesului lui Liviu Dragnea a dat apă la moară tuturor contestatarilor liderului PSD care au strigat la unison că șeful social-democraților a obținut ce și-a dorit și anume amânarea unei decizii până după hotărârea CCR privind constituirea completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte.

Ba și mai mult, au sărit în sus pentru că, spun ei, procesul a fost amânat datorită procurorului DNA care a invocat două excepții de neconstituționalitate. Un lucru anormal pentru că tocmai procurorul ar fi trebuit să fie cel care să își dorească o sentință cât mai repede.

Nimeni nu vorbește însă dintr-o altă perspectivă

Din perspectiva lui Klaus Iohannis, de pildă, care pare să fie extrem de fericit cu această amânare. De ce? Simplu. Șeful statului, implicat atât de mult în campanie, în această perioadă, și-ar fi pierdut singurul atu în lupta cu PSD-ul. Nu ar mai fi putut să îl atace pe “penalul Dragnea”. Astfel, dacă Dragnea era condamnat prea repede, întreaga campanie a dreptei ar fi rămas fără conținut pentru că șeful PSD ar fi dispărut de pe scena politică, deci ce rost ar mai fi avut să îl ataci.

În cealaltă variantă, dacă Liviu Dragnea ar fi fost absolvit de orice vină atunci liberalii ar fi fost pur și simplu spulberați. Am fi avut din nou de a face cu un alt dosar al DNA, administrat sub conducerea lui Kovesi, cea pe care o susțin atât de înverșunat liberalii, respins de instanță. Și atunci exista riscul ca electoratul să se mobilizeze lângă Liviu Dragnea, devenit peste noapte victimă a abuzurilor procurorilor DNA. Așadar, singura variantă viabilă pentru Iohannis și liberali este ca Liviu Dragnea să rămână în stare de judecată pe tot timpul Campaniei electorale pentru a putea fi atacat pe tema justiției. Adică pe subiectul pe care au marșat și până acum: ”se guvernează doar pentru a scăpa Dragnea de problemele penale”.

author avatar
Andrei Coman
415 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger