AcasăNewsCui ii sta in gat o Justitie normala?

Cui ii sta in gat o Justitie normala?

Augustin Lazar nu intelege nici macar ce se intampla cu el, darmite imprejurul lui

Ce prapad si jale e prin Parchete dupa Ordonanta pentru legile justitiei. Paranteza. E de ajuns ca am scris o data, in titlu, justitie cu „J”, acum revin la respectul personal. Am inchis paranteza. Pleaca procurorii in pribegie palcuri-palcuri, loviti la detasarea de care au beneficiat atata amar de vreme. Si cum sa nu fie tristete daca raman fara o droaie de avantaje de care au beneficiat pana acum? S-a terminat cu sofer la scara, gata, treceti la naveta, din comuna natala si pana la judecatoria de la oras. Trei camere in centrul Bucurestiului, cu chirie din bani publici? Dar la mama pe prispa ce are?

Augustin Lazar nu intelege nici macar ce se intampla cu el darmite imprejurul lui

Peste toti, staroste, Augustin Lazar se lamenteaza de mama focului ca dosarele grele ale momentului – nu stiu care sunt alea – nu mai pot fi lucrate pentru ca nu mai sunt oameni. Ia uite ce chestie!

Banul, ochiul dracului

Mie mi se pare ca totul, cu detasari peste detasari, a fost o strategie de care toti mai marii justitiei erau constienti. Si cum sa nu fie constienti din moment ce ei insisi au pus-o la cale. Il aduc pe cutare procuror de la un parchet de judecatorie, hai, tribunal, ca sa nu bata la ochi prea tare, si-l fac mare anchetator la DNA, de exemplu. Experienta, pe sponci. Nu conteaza, nici nu-i trebuie prea multa ca sa execute ce i se ordona. Ce mare stiinta de carte trebuie oare pentru a promova un recurs intocmit de SRI? Chiar daca nu stia de la bun inceput cum se lucreaza in noul post, nici asta nu era problema. Procurorul isi largea orizontul intelectual la instructajele facute in cadrul campului tactic nascocit de generalul Dumitru Dumbrava. Ii spunea nea Mitica pana si ce pedeapsa trebuie sa ceara la instanta, ce mare problema? Riscant, riscant pentru cei care simteau ca ce li se spune nu seamana cu ce au invatat la facultate. Dar salariul oferit era de natura sa le inchida gura si sa le risipeasca orice temeri ca nu procedeaza corect.

Cand magistratul e Dumnezeu

Este de ajuns sa privesti la ce se petrece subteran la Consiliul Superior al Magistraturii ca sa iti dai seama cat de agitate sunt apele. Sectia de anchetare a infractiunilor comise de magistrati trebuie sa functioneze incepand cu data de 23 octombrie. De fiecare data s-a tras de timp cat s-a putut de mult, de parca amanarea problemelor ar insemna si rezolvarea lor. Vociferari, impotriviri, proteste  pe scarile Curtii de Apel, forumuri care maraie la comanda si alte piese din arsenal, din categoria Cristi Danilet si Camelia Bogdan. In primul rand, magistratul nu trebuie anchetat, pentru ca el este un fel de Dumnezeu pe care nu trebuie nici sa-l jignesti cu o privire. Iar daca e sa se intample, e deja o sectie infipta la DNA, asa ca de ce mai trebuie inca una? Acolo sunt cam 300 de dosare privindu-i pe magistrati, poate mai multe, cum sa treaca la noua institutie? Cum sa se lase din mana o asemenea prada, cand cei care sunt cuprinsi in scripte pot fi santajati, amenintati, jucati pe degete si folositi dupa cum dicteaza interesele altora?

Lazare, nu te regreta nimeni

Nici Codruta Kovesi nu se simte prea bine. Conform reglementarilor aduse de Ordonata, ar trebuie sa-si faca bagajele si sa se duca acasa, la DIICOT Sibiu. Drum bun! Desi Curtea Constitutionala stabilise ca demiterea ei din fruntea DNA este legala si temeinica, Augustin Lazar a facut-o scapata inventandu-i un post, prin delegare, in cadrul Parchetului General. Un post din care controla activitatea procurorilor, ca sa fie clar si sa va invatati minte. Este incredibil tupeul acestui actvist de partid, care se agata cu disperare de slugarnicia din care si-a facut un simbol si un sens in viata. Este incapabil sa inteleaga ca a venit momentul in care sa plece si noi sa nu-l regretam. O justitie normala este una fara el, fara Kovesi si alte cateva zeci sau sute de magistrati care au compromis ideea de dreptate si care, acum, vor sa scape fara sa dea socoteala. O justitie normala le sta in gat, dupa cum cred ca ii sta si lui Iohannis, mai ales ca dosarul cu casa din Sibiu ii atarna greu in desagi.

author avatar
Valentin Boeru
2.478 afisari

25 COMENTARII

  1. In ce stat de drept se fac modificari la Legile Justitiei prin Ordonante de Urgenta ? La OUG 13 au iesit in strada 600.000 de protestatari si a fost retrasa . Sa vedem ce o sa se intample si cu aceasta Ordonanta , nimic nu e batut in cuie si vesnic . Poporul roman nu are tangenta cu DNA , sunt maxim 200.000 de clienti fideli , care este castigul efectiv pentru omul de rand din Romania la aflarea vestii ca este incurajata lumea coruptiei la nivel inalt , traieste mai demn si mai bine ? De ce atata bucurie pe unii jurnalisti fara dosare in Justitie , care sunt resorturile ascunse si motivul jubilarii ? Catalin Predoiu :** Ordonanta trimite acasa zeci de procurori DNA , OPRIND ASTFEL ANCHETE , DESCURAJAND INTREAGA INSTITUTIE . INCURAJAND LUMEA CORUPTIEI . Iar MCV este , incepand de astazi un acronim pentru MAREA CORUPTIE VESELA **

      • Flory , cine te opreste sa-l citesti pe maestrul tau de suflet Cristoiu pe EVZ sau pe ucenicul Nistorescu pe Cotidianul ? Dispare garantat plictiseala , esti in elementul tau .

    • Cand Monica Macovei ,Pruna si Ciolos au schimbat legile penale prin OUG , nu am auzit nici-un comentariu din partea voastra !

    • „In ce stat de drept se fac modificari la Legile Justitiei prin Ordonante de Urgenta ?” Întrebare pusă de dragul întrebării.
      Și-n statul lui Macovei , și-n statul lui Cioloș (Prună). Toți au modificat prin ordonanțe . Documente!!!
      De ce n-ar fi și-n statul lui Todoruț???

      • Ordonanta 124 din 2005 a lui Macovei nu desfiinteaza DNA-ul si este semnata de Prim Ministru de atunci Anton Calin Popescu Tariceanu cu simple reglementari absolut necesare . In mai 2016 , pe timpul guvernarii Ciolos , operarile privind modificarile la Codul Penal si Codul de Procedura Penala trebuiau puse de acord cu cele 15 decizii ale CCR . CODUL FUSESE ADOPTAT DE 2 ANI , CELE 45 DE ZILE TRECUSERA DE MULT . Era un act normativ in interesul cetatenilor , nu facilitati de eludare a legii pentru sistemul mafiot . Pune mana si citeste si nu mai canta alunelu cand tai frunza la caini . Panimaesi ?

        • Esti total in ceaţă ! Panimaeş paruski_ cu Monica Macovei ,Koveşi,
          Koldea ,Basescu , Stalinistii care au abuzat românii mai ceva ca pe vremea kui Stalin ,Pauker,etc.! Panimaeș paruski?

  2. Căt timp #lazăriiăștia țes în ..urzelile nației române , nu vă mirati că lumea-și ia tălpășița din Țară ..și rămașilor le rămâne ..praful de pe tobă…..!

  3. Iliuska , cu #lazariiastia si-au luat talpasita din Tara cei de teapa lui Ghita , Udrea , Bica sau Mazare , ceilalti 250.000 pe an pleaca din cauza laptelui si mierii puse la dispozitie de cei ce au stat 72% la guvernare din 90 incoace . Consulta statisticile sau intreaba-i la aeroport de ce-si iau doar bilet dus .

    • Se grabesc saracii sa ia sida fizică , sida mintala si sida spirituala. Romani mari raman. Sau se intorc curand. Cei care se insanatosesc gandesc o intoarcere in urmatorii 5 ani. Restul Dumnezeu cu mila…Academicianul profesor doctor parintele teolog Dumitru Staniloaie spunea:”Fiecare din noi avem o misiune de la Dumnezeu acolo unde ne-a născut ?”

  4. Cui ii sta in gat o justitie normala? La securisti! Dupa cum se poate citi mai sus.

    • Goarna , pune-l pe Ion sa-ti desfunde flasneta , canti fals si se vede ca esti platit de aia 200.000 ce au tangenta cu DNA sau esti unul dintre ei ! Poporul roman nu aplauda aceasta ordonanta , vedem cine deconteaza .

    • Si uite asa devine Romania sat fara caini la bunul plac al penalilor . Poporul roman o sa fie de acord ?

  5. Ce zici ba? Au ieșit în strada 600000 din 20 de milioane? Arat?
    Băiete, puți a prost iar vechea placa ca 600 000 sunt majoritatea e banala.
    Va încurcă normalitatea, respectarea legilor uitând ca muia de Macovei a distrus justiția.
    Nu ca convine?
    Plecați dracului din Romania.

    • Anonymous , de ce jignesti ? Intr-o postare recenta parca ai zis ca esti plecat din Romania , nu s-a lipit bunul simt de tine nici pe-acolo si tot a prost puti ? Nu cumva ai emigrat in Transnistria ?

    • Iar ti s-a infundat goarna , mai bine arunc-o si fa un sondaj si vezi cati romani sunt de acord cu aceasta ordonanta , cu schimbarea lui Kovesi , cu destructurarea DNA-ului si cu singura masura din Programul de Guvernare trambitat adusa la indeplinire :Punerea pe butuci a Justitiei . De ce amesteci securistii in ciorba asta , te simti cu musca pe caciula ? Oamenii cinstiti sunt majoritari , o tara de 20 de milioane nu poate fi ingenunchiata de un procentaj infim de 200.000 care folosesc diferite tertipuri sa-si scape pielea si sa-si continue activitatea infractionala fara sa fie trasi la raspundere , Romania are anticorpi pentru a se descotorosi de mafia organizata si coruptia la nivel inalt . Timpul le rezolva pe toate , o batalie castigata nu inseamna sfarsitul razboiului , evenimentele ulterioare vor confirma sau infirma opiniile noastre de simpli postaci . Daca Mitici gornisti ca tine sunt poporul roman , atunci isi merita soarta !

  6. Am citit si eu un pic statutul magistratului si mi se pare bun. Trebuie să ai vechime competenta experienta. In concordanta cu acest statut ce a aparut in Monitorul Oficial fiecare procuratura isi poatte da afara si inscrie la concursul transparent si legal alti oameni de valoare. Apropo, Kovesi desi are experienta si 10 ani de vechime trebuie sa plece de la Parchet de azi, deoarece nu indeplineste conditia de conduita imaculata ce se cere la dosarul de magistrat. Intrati in legalitate sa nu va parliti…

  7. Conduita imaculata trebuie sa inceapa de la cel mai inalt nivel , cum sa ceri subordonatilor sa fie precum cristalul daca tu ai scheleti , sobolani si bube in dulap ?

    • De acord Matei. Pentru asta trebuie sa existe filtre de partid si pentru asta in Psd sunt revolte. Menționez ca min justitiei e tehnocrat partea Alde. La ce simt nu poate fi decat impartial ca membru al comisiei de la Venetia, nu-si poate permite erori. In proportie de 98% nu ma insel in viață.

  8. Luca , una proaspata : SECTIA PENTRU PROCURORI A CSM A STABILIT CA PROCURORII DIN PARCHETUL GENERAL , DNA SI DIICOT CARE AU FOST NUMITI IN ACESTE FUNCTII PE BAZA FOSTEI LEGI TSI PASTREAZA FUNCTIILE . Citeste si urmareste video in ADEVARUL .RO / LIVIU AVRAM DUPA REACTIA OUG : AVEM DOVADA SCRISA CA TUDOREL TOADER LEGIFEREAZA IN FAVOAREA INFRACTORILOR / articol scris de Maria Tufan azi , 17 0ctombrie 2018 , ora 15 : 24 . FARA COMENTARII !

  9. Si sectia de procurori din CSM e facuta din Arhangheli, Matei? Chiar nu e unu cu musca pe caciula? Ce mândru as fi ca cei din Csm sa raspunda codului magistratului roman. Probabil ca niciunul de mult nu mai manca portocale.Iar statul construia megalomaniac puscarii. Clasa politica cristal. Iar noi nu stiu dezbateam altceva, probabil tema drogului. Sau de ce fac tinerii cozi la facultati straine cand alti fac cozi sa vina in univ romanesti? Nu stiu gen.

  10. Cand CSM isi va asuma si „greselile” unor procurori, atunci putem considera ca avem o justitie impartiala. Dar atat timp cat actele acestora demonstrate ca ilicite sunt acoperite, inseamna ca CSM – ul favorizeaza infractorii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger