AcasăNewsCu tancurile rusesti defiland ostentativ, americanii s-au invoit s-o ia de la...

Cu tancurile rusesti defiland ostentativ, americanii s-au invoit s-o ia de la inceput cu Siria

Americanii si rusii n-au reusit sa construiasca niciun „pod”  in privinta Siriei, in timpul vizitei la Moscova a sefului diplomatiei americane, John Kerry.

Mult mediatizatul pod s-a naruit lamentabil, Kerry fiind si sub „influenta” tancurilor rusesti ce faceau „repetitii” sub nasul lui.

Kerry si Lavrov s-au „inteles” pe fondul defilarii tancurilor rusesti

„Excelenta, hotelul e inconjurat de tancuri!”

John Kerry a debutat prost, ca sa zicem asa, la Moscova. A trebuit sa stea pe aeroport peste 30 de minute neprogramate, din cauza ca defilau tancurile pe traseul lui diplomatic. Ce sentiment l-o fi incercat cand ambasadorul american, Michael McFaul, i-a spus: „Vin chiar acum de la hotelul unde veti sta si pot confirma ca e inconjurat de tancuri”! O glumita. Pe langa hotel se deplasau tancurile care urmau sa participe la parada militara de „9 Mai”. John Kerry a petrecut trei ore cu Vladimir Putin, apoi cinci ore cu omologul sau rus, Serghei Lavrov, tot incercand sa toarne fundatia „podului” privind Siria.

Kerry si Lavrov

Lavrov nu doarme de grija poporului sirian

La conferinta de presa de dupa intalnire, Lavrov a tinut sa sublinieze: „Nu suntem interesati de soarta unei anumite persoane, ci de soarta intregului popor sirian!”  Sau, ma rog, ce o mai ramane din el pana la sfarsitul conflictului, orice zi fiind socotita de catre poporul sirian in zeci de morti.  Si totusi, „anumita persoana”, respectiv Bashar al-Assad, care nu se bucura de interesul lui Lavrov, e luata in brate de tatuca Putin, care crede ca fara presedintele sirian se destabilizeaza regiunea. Insa, dilema!, cu Bashar, nu se mai poate vorbi de „intregul popor sirian”! La finalul vizitei, singura intelegere dintre rusi si americani in privinta Siriei a fost sa se organizeze o conferinta internationala, cat mai curand, la care sa fie adusi la negocieri reprezentantii regimului si ai opozitiei. La faza asta s-ar putea rade, daca n-ar fi total lipsit de bun simt! Cu alte cuvinte, vor s-o ia de la inceput, ca si cand s-ar putea sterge cu buretele toate atrocitatile petrecute pana acum. La cate exercitii militare sunt in desfasurare, s-ar putea ca evenimentul sa fie marcat de „focuri de artificii”. Fiecare cu ce are: Scud, Patriot, Tomahawk, Iskander etc.

author avatar
Adina Mutar
785 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger