Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Cu buda-n curte si internetul in telefon

Cu buda-n curte si internetul in telefon

Autor:

Un studiu facut de BRAT este foarte clar:  in mediul rural, internetul a devenit, anul acesta, cea mai raspandita utilitate, dupa curentul electric, insa la mare distanta de baie, toaleta, sau apa curenta.

 

img Cu buda n curte si internetul in telefonPeste 10,6 milioane de romani folosesc internetul in 2016 dupa cum arata datele Institutului National de Statistica, din care aflam, ca in Capitala, de exemplu, 4 din 5 familii au net acasa. Fata de acum 10 ani sunt de 3 ori mai multi utilizatori de internet la noi in tara si stam cate 6 ore pe zi, in medie, online. Studiul arata ca 71% dintre noi verificam e-mailul, 60% intram pe site-uri de servicii, unul din 5 cauta jocuri de noroc si pariuri, iar unul din 3 oraseni face cumparaturi pe internet. Operatiunile bancare sunt si ele o optiune mult mai utila online pentru 26% dintre tinerii intre 25 si 34 ani. Cum era de asteptat, in premiera, la sat, internetul a ajuns a doua cea mai folosita utilitate dupa curentul electric. Departe de gaze, de toaleta si baie in casa. Lucrul acesta arata ca acolo unde retelele de utilitati nu depind de stat, cum e internetul, dezvoltarea e fulminanta. Asta in timp ce la infrastructura de baza suntem cei mai inapoiati din Europa, cu de zeci de ani.

De asemenea, din 2011 de cand au aparut pe scara larga, atat smartphone-urile cat si tabletele au luat fata calculatorului traditional si chiar si laptopului, care inca este in usoara crestere.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!