AcasăNewsCSM-ul discuta marti cererea de revocare a sefei DNA

CSM-ul discuta marti cererea de revocare a sefei DNA

Propunerea de revocare a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, anuntata joia trecuta, se va afla in cursul zilei urmatoare pe masa Sectiei pentru procurori din cadrul Cosniliului Superior al Magistraturii.

Asadar, la mai putin de o saptamana de cand ministrul Justitiei anunta ca a decis declansarea procedurilor de revocare din functia de procuror a Laurei Codruta Kovesi, dupa ce anterior facuse public concluzii ale unui raport de 36 de pagini continand 20 de „categorii de acte si fapte” imputate, practic, sefei DNA, aceasta din urma este asteptata sa mearga, marti, la CSM.

Sedinta va avea loc in cursul dupa-amiezii. „In intampinarea interesului general suscitat de avizul consultativ solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, Sectia pentru procurori informeaza opinia publica cu privire la faptul ca urmeaza sa ia in discutie solicitarea Ministrului Justitiei privind revocarea din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie in sedinta stabilita pentru ziua de marti, 27 februarie 2018, ora 14.00,  la sediul Consiliului”, transmit reprezentantii CSM, intr-un scurt comunicat.

E de mentionat faptul ca se asteapta un aviz consultativ de la CSM, decizia finala in acest cazurmand sa ii apartina sefului statului. Dar si ca, dupa ce s-a aflat decizia ministrului Justitiei in ceea ce o priveste, Laura Kovesi a reactionat, prin intermediul unei scurte declaratii postate, vinerea trecuta, pe site-ul DNA, care suna astfel: „voi urma procedura legala si ma voi prezenta, oricand este nevoie, sa raspund, punct cu punct, tuturor afirmatiilor prezentate de ministrul Justitiei”.

84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger