Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » CSM ”strange latul” lui Kovesi

CSM ”strange latul” lui Kovesi

Autor:

Fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, Lucian Onea, seful de la ”unitatea de elita” din Ploiesti şi adjunctul ”Zeitei”, Marius Iacob, vor fi judecati disciplinar de procurorii CSM.

 

lucian onea CSM  ”strange latul” lui KovesiAcuzatiile au fost puse pe tapet de cei de la Inspectia Judiciara. Pe numele celor trei au fost deschise trei dosare penale. Kovesi isi taraste in acest fel alaturi de ea pe toti cei care au servit-o, adica cei de care s-a folosit, incercand sa iasa ”basma curata”. Doar ca lucurile se pare ca nu stau chiar asa cum si-a dorit fosta sefa a DNA. Mircea Negulescu, zis ”Portocala”, a dat deja tot ”din casa”si a scris cum functiona ”campul tactic” pe 90 de pagini in fata procurorilor de la Sectia Speciala care ancheteaza magistrati. Astfel ca, miercuri, cand vor fi audiati magistratii Marius Iacob, Luacian Onea si Laura Codruta Kovesi  vor iesi la iveala noi detalii si amanunte despre ce se intampla in Justitie, in spatele protocoalelor. Laura Codruta Kovesi CSM  ”strange latul” lui KovesiAstfel ca, se strange latul in jurul Laurei Codruta Kovesi dupa ce vor fi audiati Onea si Marius Iacob de colegii din CSM. Pentru fosta şefa a DNA, Inspecţia a sesizat CSM in doua dosare, din care unul alaturi de Iacob. Pentru toate dosarele in care sunt judecaţi cei trei, Inspecţia Judiciara (IJ) a sesizat CSM pentru abateri disciplinare privind statutul judecatorilor şi procurorilor.

Acuzatii grave

Astfel, in primul dintre dosare, inspectorii IJ ii imputa lui Kovesi „nerespectarea secretului deliberarii sau a confidenţialitaţii lucrarilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natura de care a luat cunoştinţa in exercitarea funcţiei, iar in dosarul in care apare alaturi de Marius Iacob, pentru incalcarea mai multor articole privind raspunderea disciplinara a procurorilor”. Laura Codruta Kovesi a fost revocata din functia de sef al DNA dupa ce ministrul Tudorel Toader a descoperit mai multe fapte prin care s-a incalcat legea privitoare la activitatea fostei sefe a DNA. Ministrul a cerut revocarea din functie a acesteia, iar duapa o perioada de ”gandire”si izbit de probele elocvente,  Iohannis a semnat, tacut cum il stim, decretul de revocare, in data de 9 iulie 2018.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!