AcasăNewsCSM se joaca de-a spionii cu serviciile straine!

CSM se joaca de-a spionii cu serviciile straine!

CSM ii ancheteaza pe procurorii vanzatori de neam si tara

Pana acum, Consilul Superior al Magistraturii nu pare sa-si fi intrat pe deplin in rolul de „primadona” a Justitiei din Romania. Iar nenumaratele „perle” debitate de catre membrii CSM, ca si permanentul razboi fratricid purtat intre „reformatorii” si „reactionarii” din componenta forului tutelar al magistratilor nu au facut decat sa intareasca aceasta imagine „neclara” a institutiei.

CSM ii ancheteaza pe procurorii vanzatori de neam si tara

Insa in ciuda tuturor acestor bile negre, de curand, CSM-ul iesise spectaculos la contraatac, solicitand ca numirea procurorilor sefi sa nu mai fie apanajul ministrului Justitiei, ci ca aceasta atributie vitala pentru buna functionare a statului de drept sa fie trecuta in fisa postului membrilor propriei institutii. Iata insa ca, tocmai cand sa rabufneasca o dezbatere publica normala pe acest subiect, tot CSM-ul, prin controversata sa structura de inspectie judiciara, face o noua miscare, cel putin hilara la prima vedere. Si anume declanseaza o ancheta interna privindu-i pe doi procurori care ar fi predat informatii strict secrete din dosare grele catre „agenturili straine” de spionaj!

S-a ticnit Inspectia Judiciara!

Aceasta este prima concluzie pe care un om sanatos la cap ar trage-o afland ca Inspectia Judiciara din cadrul CSM vrea sa ancheteze niste procurori care ar fi colaborat cu servicii secrete straine. Mai ales ca nu este vorba de nicio gluma, ci de un demers oficial care a fost deja demarat impotriva a doi procurori. Si, totusi, greu de crezut ca nu se ascunde ceva aici. Pentru ca, dincolo de a-si da cu parerea despre miza ascunsa a unei asemenea anchete, orice cunoscator al sistemului isi da seama de nastrusnicia demersului. Pentru ca, in fond, Inspectia Judiciara nu poate decat, cel mult, sa-i „urecheze” parinteste pe eventualii magistrati dovediti drept vanzatori de neam si de tara. Despre care, cel putin in primul caz, afirma negru pe alb ca „a pus la dispozitia autoritatilor dintr-un alt stat, in afara cadrului legal, acte de urmarire confidentiale”. In timp ce celalat procuror este acuzat ca „a semnat acte procedurale prin care autoritatile unui alt stat au fost informate despre anchetele aflate in derulare in dosare”.

Deschid „cutia Pandorei”

Acum, greu de crezut ca sub denumirea generica de „un alt stat” nu se afla structuri specializate in cu totul alte probleme. Si atunci, normal ca se naste intrebarea cum de, din toate structurile abilitate ale statului roman, in frunte cu serviciile romanesti de contraspionaj si de informatii, tocmai Inspectia Judiciara s-a apucat de anchetat aceste cazuri? Mai ales ca, se stie, si atunci cand gaseste vinovat pe cineva, Inspectia Judiciara nu poate decat sa propuna sa i se taie magistratului cateva procente din salariu sau, in cele mai grave cazuri, sa fie suspendat pe o anumita perioada. Deci nici vorba de vreo atributie penala! Si, totusi, prin intermediul Inspectiei Judiciare, CSM-ul a decis sa deschida o adevarata „cutie a pandorei”, incepand sa se joace de-a spionii cu serviciile straine. Si daca or mai fi si unele aliate…

author avatar
Toni Matei
417 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger