Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » CSM respinge una din actiunile Inspectiei Judiciare la adresa sefei DNA

CSM respinge una din actiunile Inspectiei Judiciare la adresa sefei DNA

Autor:

Reprezentantii Sectiei pentru procurori in materie disciplinara au respins una dintre cele trei actiuni disciplinare derulate de Inspectia Judiciara pe numele sefei DNA.

 

CSM 720x405 CSM respinge una din actiunile Inspectiei Judiciare la adresa sefei DNAEste vorba despre speta in care amanasera in urma cu exact o saptamana pronuntarea, cea vizand desemnarea consilierului procurorului sef al DNA, judecator detasat, sa faca un control tematic la doua servicii teritoriale ale Directiei.

Concret, s-a aflat ca Sectia in cauza “respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit g) si m) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata”, si ca decizia poate fi atacata cu recurs la compleul de 5 judecatori de la Curtea Suprema, in 15 zile de la comunicare.

Reamintim ca litera g) din articolul mentionat prevede refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu, in timp ce litera m) face referire la nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!