Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » CSM nici nu vrea sa auda de raspunderea magistratilor

CSM nici nu vrea sa auda de raspunderea magistratilor

Autor:

Legea raspunderii magistratilor nu este pe placul CSM, care a si decretat, ieri, ca o asemenea initiativa legislativa este ”inoportuna”, chiar daca demersul figureaza pe lista prioritatilor noii puteri PSD-ALDE.

 

mariana ghena CSM CSM nici nu vrea sa auda de raspunderea magistratilor

Presedinta CSM, Mariana Ghena, pune talpi adoptarii legii raspunderii magistratilor

Conducerea magistratilor spune ca adoptarea unei astfel de legi ”ar pertuba echilibrul dintre judecatoresc, executiv si legislativ” si sustine ca actuala legislatie ”reglementeaza raspunderea magistratilor sub o tripla forma: disciplinara, penala si civila (materiala)”, prin urmare nu mai este cazul sa se adopte si alte legi referitoare la aceste aspecte. In plus, CSM sustine ca sistemul judiciar si-a demonstrat deja ”capacitatea de autoreglare” si de aceea angajarea raspunderii materiale a magistratilor ”in alte coordonate” fata de cele existente ”este in prezent inoportuna”. Chiar daca partizanatul de breasla manifestat de CSM poate fi de inteles, el nu reflecta prezentul in care statul (contribuabilii romani mai exact!) plateste anual despagubiri de milioane ca urmare a deciziilor prin care CEDO desfiinteaza pe banda rulanta sentinte date de magistratii nostri. Situatie care mai mult ca sigur se va ameliora in momentul in care o singura lege, simpla si clara, ii va responsabiliza pe magistratii bastinasi, adica ii va obliga sa deschida bine ochii in momentul in care aplica legea ca sa nu deschida mai tarziu punga. Pe aceea proprie de aceasta data, nu pe cea a bugetului de stat.


4 comentarii to CSM nici nu vrea sa auda de raspunderea magistratilor

 1. cobe

  Ce fata de justitiara corupta are personajul din poza,pai n-asa coruptie in sistem nu s-a mai vazut de la otomani incoace.Mai si minte ca exista o lege a raspunderii magistratilor,care nu au raspuns in niciun caz al cedo de anulare a hotararilor lor,ce sa mai vorbim de recuperarea despagubirilor.Astia de la csm ne cred fara gandire,pai nu au dreptul sa intervina in alta putere a statului de drept,pardon la noi nu este in colonie,parlamentul nu poate fi blocat decat de cei care l-au votat,n-asa draga justitiara?,sau ai alte ordine.

 2. Leonidas

  27 de ani au dat decizii dupa bunul plac si nu dupa legile Romaniei ! Acum a sosit clipa in care trebuie sa raspunda REAL si ei ca toti romanii pt. deciziile pe care le iau ! Romania din cauza judecatoriilor pierde pe banda rulanta la CEDO sume imense ! Fata de restul romanilor magistratii au salrii uriase ! cel de incadrare -12.000 lei plus asigurari medicale complete,concedii gratuite etc.!.Ca nu vor ei ne doare-n cot!.Vrem noi poporul roman asta si ei trebuie sa se conformeze !

 3. cetateanul

  Nimeni nu vrea sa fie controlat !! Dar daca un prim-ministru, un parlamentar, un medic, un profesor, un inginer, un muncitor si toti pot fi trasi la raspundere pentru activitatea lor, pe baza legilor in vigoare, nu se poate ca numai magistratii si procurorii sa faca ce vor !!

 4. z

  Bai nene,daca cei din JUSTITIE sant asa de CORECTI ,de ce se TEM de aceasta Lege a RASPUNDERII!!!?…..TOTI cei cu functii de raspundere NE sau NE-am supus unei raspunderi ,pe domeniul unde ai lucrat!…..de ce nu s-ar supune si EI?….daca NU vor ,inseamna ca ceva INCORECTITUDNE este!….subiectivism este!….si cine plateste?…tot NOI!…..NU se mai poate asa ,trebuie sa RASPUNDA si EI cand cineva castiga la CEDO!!!…..hai sa intram in normalitate si vom fi altfel!….un pensionar…..


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!