AcasăNewsCSM hotaraste luni daca prelungeste delegarea Ancai Jurma in fruntea DNA

CSM hotaraste luni daca prelungeste delegarea Ancai Jurma in fruntea DNA

Actuala sefa interimara a Directiei Nationale Anticoruptie ar putea afla, in prima zi a saptamanii ce vine, daca Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii ii va prelungi delegarea la sefia DNA.

Instalata pe fotoliul destinat procurorului sef al institutiei vara trecuta, dupa revocarea Laurei Codruta Kovesi, Anca Jurma ar putea ramane la conducerea DNA. In acest sens, printre cele cinci note vizand delegari sau prelungiri de delegari in functie de conducere ce urmeaza a fi discutate de Sectia pentru procurori de la CSM in cadrul sedintei din 7 ianuarie se afla si „Nota Directiei resurse umane si organizare privind propunerea de delegare in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a doamnei procuror JURMA ANCA”, din cate figureaza pe ordinea de zi a intrunirii.

O decizie in acest sens era asteptata inca din 20 decembrie, insa la acel moment procurorii au amanat luarea unei hotarari in cazul lui Jurma.

Multi isi amintesc faptul ca Adina Florea, propusa de catre ministrul Justitiei pentru numirea in prima functie la DNA, nu a primit unda verde de la Cotroceni. Si ca, intre timp, Tudorel Toader a retrimis Presedintiei propunerea ca Florea sa fie numita procuror sef la DNA.

101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger