AcasăNewsCSM a decis: Kovesi, inapoi in provincie

CSM a decis: Kovesi, inapoi in provincie

Pentru prima data in viata ei, Laura Codruta Kovesi trebuie sa respecte legea. Dusul rece vine de la CSM, care i-a amintit fostei sefe a DNA ca pentru a trece dintr-o treapta in alta in functia de magistrat trebuie, simplu, sa sustina un examen. Sectia de procurorii a CSM a respins cererea lui Kovesi de recunoastere a gradului profesional corespunzator pentru Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Kovesi ar putea pleca astfel din Parchetul General unde a fost delegata de Augustin Lazar in vara. Pe ordinea de zi a Sectiei CSM s-a aflat ”nota Directiei resurse umane si organizare privind cererea procuror Laura Corduta Kovesi de recunoastere a gradului profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”. Dar daca, plagiatul de 4% din lucrarea de Doctorat nu a contat, acum lucrurile incep sa revina in matca lor normala si magistratii, indiferent de unde sunt, sa respecte legea. Astfel ca, Laura Codruta Kovesi, conform prevederilor, trebuie sa se prezinte in fata CSM pentru a sustine un examen daca vrea sa ramana la Bucuresti. Mai mult, desi a fost numita procuror general al Romaniei si ulterior sef al DNA, Kovesi nu are gradul decat de magistrat simplu, grad profesional corespunzator unui Tribunal. Astfel ca, in urma acestei decizii a CSM, Kovesi nu poate ramane la Parchetul General unde a fost delegata prin bunavointa, tindem sa credem, a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar.

author avatar
Ramona Feraru
711 afisari

4 COMENTARII

  1. Aceste lumini magistrale, cu scoala facuta „pe puncte”…Cum nu-i intelege lumea pe ei, daca niste „infractori de rang inalt”, apud taica Lazar, i-a numit ani de zile in functii, sa le duca tava, sa le scuture scamele rivale si sa bage spaima in opozanti, mai mult, serviciile i-au folosit ca pres si vine acum legea sa-i oblige sa dea niste examene, adica, sa se „injoseasca”, tocmai ei, in pixul carora a stat viata si cariera unor oameni?! Ingratitudine, numele tau e CSM!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger