AcasăNewsCruciada lui Tudose impotriva bancilor

Cruciada lui Tudose impotriva bancilor

Dupa o experienta nefericita cu bancile, premierul l-a reevaluat in bine pe celebrul bandit brailean Terente

Premierul isi continua razboiul cu bancile: le compara cu celebrul bandit Terente, pe care-l considera mic copil pe langa bancherii care isi fac veacul in Romania de azi.

Dupa o experienta nefericita cu bancile, premierul l-a reevaluat in bine pe celebrul bandit brailean Terente

Desi traim in epoca platilor online, Mihai Tudose refuza sa isi tina salariul pe card pe motiv ca nu este de acord ”sa dea bancii cate doi bani“ ori de cite ori il foloseste. ”Noi suntem prosti? Pana aici! Taxa de smecher: taxa ca intri in banca, taxa ca iesi din banca. Daca vor continua asa, voi fi si eu nevoit sa ii spun tatalui meu sa nu isi mai tina pensia la ei la banca”, a rabufnit premierul. Pentru un plus de convingere, Tudose a povestit si experienta neplacuta traita de el cu o banca: ”Aveam 500 de dolari la o banca. Si dupa cativa ani mi-au spus ca trebuie sa le dau eu 50 de dolari ca de fapt comisionul cu care au avut grija de bani – i-au pazit, i-au dus la toaleta noaptea sau le-au dat sa bea apa cand le era sete – a mancat fondul si trebuie sa mai aduc eu niste bani de acasa. Din momentul ala am zis <<Iertati-ma, Terente era copil pe langa voi! Chiar era baiat bun>>.

Opozitia: ”Declaratii grobiene!”

Data fiind furtuna de reactii starnita, este evident ca premierul nu este considerat baiat bun de politicienii din opozitie si de zona bancara, ci dimpotriva. ”Mihai Tudose este expresia perfecta a inapoierii PSD in materie de economie. Numai PSD mai putea da un asemenea premier in 2017. Nicio explicatie coerenta, nicio viziune, nicio investitie! Doar declaratii grobiene”, au iesit imediat liberalii la rampa, via Raluca Turcan. Asta in timp ce alte voci din zona Opozitiei au acuzat ”iresponsabilitatea” cu care seful Guvernului face declaratii capabile sa duca la scaderea increderii in sistemul financiar – fenomen capabil sa transforme Romania intr-o ”tara bananiera” si cu economia in deriva.

BNR pune si ea tunurile pe premier

BNR ii arata pisica lui Tudose: guvernul e la mana bancilor!

Ca in multe alte cazuri, Adrian Vasilescu – consilierul personal al guvernatorului BNR – a fost cel scos la inaintare: ”Declaratia premierului este neinspirata. Inteleg ca este declaratia unui intelectual care nu are de-a face cu bancile. In orice tara, bancile se misca in functie de cat le lasa legile sa se miste. Nu am auzit pe nimeni de la Guvern, nici pe premier, nici pe ministrul de Finante spunand ca bancile ar incalca legea. Legile noastre sunt interpretabile si atat institutiile, cat si oamenii intind coarda atat cat este posibil. Asa se intampla peste tot in lume”. Dupa ce a dat peste nas politicienilor incapabili sa faca legi ”ferme si clare”, Vasilescu a subliniat si ca Guvernul roman este practic ”la mana bancilor”. ”Luna de luna, Guvernul se imprumuta la banci, plateste pensii, plateste salarii, pe urma strange darile, da banii inapoi la banci”, a detaliat Vasilescu ”continua si benefica” relatie existenta intre Guvernul nostru si banci

author avatar
Simona Badulescu
226 afisari

1 COMENTARIU

  1. Astia din opozitie traiesc in alta tara,noi ceilalti intr-o colonie,asa zis bananiera,chiar daca Tudose a exagerat un pic a avut curajul sa spuna adevarul gol golut.Asa se comporta bancile numai intr-o tara bananiera,din pacate sunt sustinute de asa zisa bnr,r-ul din titulatura ar trebui inlocuit cu un c sau b.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger