AcasăNewsCrosul Casiopeea: Bucurestenii, solidari cu invingatoarele cancerului la san

Crosul Casiopeea: Bucurestenii, solidari cu invingatoarele cancerului la san

Tineri, batrini, copii, peste 2500 de persoane , s-au adunat si au aleargat in weekend in sprijinul unei cauze nobile: donarea de proteze mamare femeilor care au trecut printr-o operatie de extirpare a sanului.

Aflat la editia cu numarul 11, Crosul Casiopeea a reunit oameni cu suflet ale caror donatii vor fi folosite pentru achizitionarea unor proteze mamare ce vor schimba viata femeilor care au trecut prin operatia de mastectomie. Evenimentul a fost sprijinit de numeroase firme si companii printre care Apa Nova Bucuresti si Veolia. Sintagma ”Social Responsability”, parte importanta a strtegiei Apa Nova si care presupune modalitatea prin care se da ceva inapoi comunitatii care te-a primit in mijlocul ei, s-a regasit si la acest eveniment, societatea bucuresteana oferind participantilor si organizatorilor 3.000 de sticle de apa. Crosul si Marsul Casiopeea, organizat sambata in Bucuresti, reprezinta singurul eveniment sportiv din Romania care strange donatii pentru proteze mamare.

Trei sferturi dintre romancele diagnosticate cu cancer la san ajung la mastectomie

La fiecare 19 secunde, undeva in lume, o femeie este diagnosticata cu cancer la san. In Romania, numarul femeilor diagnosticate il depaseste cu mult pe cel al mediei europene, mai ingrijorator fiind faptul ca peste 75% dintre romance ajung pe masa de operatii, din cauza depistarii tarzii a bolii. Greutatile nu se opresc, insa, odata cu operatia si vindecarea. Desi protezele externe de san si sutienul special necesar purtarii acestora sunt pe lista Casei Nationale de Asigurari pentru decontare, femeile care au suferit de cancer la san pot astepta pana la doi ani pentru a intra in posesia lor. Costurile unei proteze externe de calitate si a accesoriilor necesare purtarii acesteia depasesc 150 EUR, ceea ce face achizitionarea lor imposibila pentru multe dintre femei. O proteza de calitate impiedica presiunea asupra coloanei vertebrale, dar, mai ales, este un accesoriu crucial in redobandirea feminitatii si a increderii in sine. „Fiecare cicatrice inseamna o viata diferita de cea de dinainte de operatie, iar protezele sunt costisitoare si listele de asteptare pentru decontare se pot intinde pe ani intregi. Noi credem ca readaptarea la propria viata este un proces care merita la fel de multa atentie ca vindecarea in sine”, declara Marina Otelea, presedinta Asociatiei Casiopeea.

author avatar
Catalin Dumitrescu
70 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger