AcasăNewsCriza ostaticilor din Algeria: Inca doi romani eliberati!

Criza ostaticilor din Algeria: Inca doi romani eliberati!

(foto: realitatea)

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, in cursul serii de vineri, eliberarea de pe platform de la In Amenas a inca doi romani luati ostatici, in prezent acestia aflandu-se sub protectia fortelor algeriene. Starea lor de sanatate este buna.

(foto: realitatea)

Ministerul Afacerilor Externe este in permanenta in contact cu autoritatile algeriene si cu firma angajatoare pentru finalizarea procedurilor de repatriere a acestora.  „Familiile celor doi cetateni romani au fost informate. Ministerul Afacerilor Externe este in contact permanent cu autoritatile algeriene si firma angajatoare pentru finalizarea procedurilor de repatriere a acestora. Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, a avut o convorbire telefonica cu unul dintre cetatenii romani”, se anunta in comunicatul MAE.

Tot in cursul zilei de vineri, MAE mai anuntase eliberarea inca unui ostatic roman de pe platforma petroliera de la In Amenas. Acesta se afla in prezent in custodia Ambasadei Romaniei in Algeria, si starea sa de sanatate fiind buna.

Ministrul Titus Corlatean a dispus detasarea de urgenta in Algeria a doi consuli din Centrala MAE, care au ajuns la destinatie in cursul zilei de 18 ianuarie, pentru a acorda asistenta consulara suplimentara, mai informeaza Ministerul.

Armata algeriana a eliberat in total 573 de ostatici algerieni si 132 de ostatici straini. In prezent  inca mai sunt ostatici, insa nu se stie cu exactitate care este numarul lor. Teroristii s-au retras cu acestia langa instalatiile de gaze, acolo unde armata algeriana nu poate bombarda. Instalatia de gaze a fost dezafectata pentru a se evita riscul unei explozii.

Peste 18 teroristi au murit in urma operatiunilor de eliberare a ostaticilor realizate de armata algeriana.

author avatar
Alina Costache
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger