Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Criza imunoglobulinei. Ministerul roman al Sanatatii cere ajutor international

Criza imunoglobulinei. Ministerul roman al Sanatatii cere ajutor international

Autor:

Cum nu s-a reusit rezolvarea crizei imunoglobulinei, aparute inca de anul trecut, la nivelul Ministerului condus de catre Sorina Pintea s-a luat decizia declansarii Mecanismul European de protectie civila, in vederea asigurarii cantitatii de imunoglobulina de care pacientii romani au mare nevoie – si anume cei care au boli auto-imune, boli neurologice si nu numai.

 

imunoglobulina humana 350x184 Criza imunoglobulinei. Ministerul roman al Sanatatii cere ajutor internationalCe inseamna, practic, acest pas? Faptul ca, dupa ce decizia in sine a primit unda verde de la premierul Dancila, “Minsterul Sanatatii a informat  Punctul Local National al Mecanismului European de protectie civila din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta despre aceasta decizie si despre necesitatea ca aceasta institutie sa solicite sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene pentru furnizarea in Romania a cantitatilor de imunoglobulina disponibile in alte state europene”, se precizeaza intr-un comunicat al MS, in care se mentioneaza cat se poate de clar si faptul ca “demersurile pentru achizitionarea imunoglobulinei  vor fi realizate de catre Compania Nationala „UNIFARM” SA, care va acoperi si costurile”.

Ministrul Pintea a explicat, la randul sau, cum s-a ajuns la aceasta varianta: “am epuizat  toate variantele de rezolvare pe termen scurt a lipsei de imunoglobulina in spitale, asa ca am decis sa declansam Mecanismul European de protectie civila, instrument creat pentru a rezolva astfel de situatii”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!