Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Criza fara precedent la ING si Raiffeisen Bank: spalare de bani!

Criza fara precedent la ING si Raiffeisen Bank: spalare de bani!

Autor:

Daca in Romania bancile nu trebuie atinse nici macar cu o floare, iata ca nu-i asa in toata Europa. Doua banci olandeze, precum si grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International se afla in centrul unui scandal monstru pe motiv de… spalare de bani.

 

ing bank amendata 310394 93651100 Criza fara precedent la ING si Raiffeisen Bank: spalare de bani!Raiffeisen Bank Criza fara precedent la ING si Raiffeisen Bank: spalare de bani!Cateva articole de presa aparute in publicatii europene au dat total peste cap trei dintre cele mai puternice banci. Actiunile a doua banci olandeze (ING si ABN Amro) precum si titlurile grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) au scazut dramatic dupa ce in presa occidentala (nu cea hulita si aservita din Romania) au aparut articole referitoare la implicarea acestor banci intr-o retea de spalare de bani prin care au trecut miliarde de euro provenite din Rusia. Investigatiile jurnalistice arata ca tranzactii in valoare de peste 470 miliarde de dolari au fost trimise prin intermediul a 1,3 milioane transferuri bancare de la 233.000 de companii. Procurorii anticoruptie din Austria analizeaza acuzatiile de spalare de bani, a declarat un purtator de cuvant al procuraturii atunci cand a fost intrebat despre articolele din presa. Articolul OCCRP sustine ca tranzactiile au provenite de la Troika Dialog, odata una din cele mai mari banci de investitii private din Rusia, si au implicat o banca lituaniana utilizata pentru a directiona fonduri spre banci din Olanda, Austria si Germania, printre altele. Gratie unei companii fantoma aflata in centrul operatiunii, Troika Dialog a putut transfera 4,6 miliarde dolari in sistem si 4,8 miliarde euro in afara sistemului intre 2006 si inceputul lui 2013, sustine articolul publicat de OCCRP. Printre institutiile care au actionat in contrapartida in aceste tranzactii sunt o serie de mari banci occidentale precum Citigroup, Raiffeisen si Deutsche Bank.


4 comentarii to Criza fara precedent la ING si Raiffeisen Bank: spalare de bani!

 1. tibi

  Dragi jurnalisti romani, faceti si voi investigatii ca cei din vest si pe urma vorbiti. E usor sa scrii din birou ca bancile fac si dreg in Romania. Intrebati-l pe Orlando de unde stie ca bancile isi expatriaza profitul…fara dovezi e usor sa dai din gura. Formulati acuzatii pe baza celor descoperite de alti…e f comod asa.

 2. Cristian

  @ tibi
  Cesionarea fara consitamantul clientilor sau vanzarea pe 1% din valoare a creditelor “neperformante” catre firme non-financiare din zone in care fiscalitatea este foarte mica si care apartin TOT bancilor, este din punctul tau de vedere expatriere de profit mascata ?
  Autoritatile statului roman, spun ca ar cam fi si ancheteaza aceste spete.
  Daca nu cunosti subiectul, macar gugaleste putin inainte “sa dai din gura”…

  • tibi

   pai eu asta spun…daca e ceva ilegal in ce fac bancile, guvernul ar trebui sa declanseze imediat actiuni impotriva lor in justitie, nu sa “dea din gura” la TV

 3. Soimarescu

  Bancile, banca e un interlop institutionalizat.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!