AcasăNewsCristina Tarcea, sefa Inaltei Curti, in vizorul Inspectiei Judiciare

Cristina Tarcea, sefa Inaltei Curti, in vizorul Inspectiei Judiciare

Cristina Tarcea ii avertizeaza pe politicieni ca trebuie sa-si respecte ”menirea sociala”

 

Inspectia Judiciara a facut public, miercuri, faptul ca a exercitat actiunea disciplinara fata de Cristina Tarcea, sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, „pentru refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”.

Iata comunicatul transmis de IJ:

„Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de doamna judecator Iulia Cristina Tarcea, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. f) si o) din Legea nr. 303/2004.

In privinta abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. f), inspectorii judiciari au retinut ca presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a refuzat nejustificat sa indeplineasca indatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 si de 2 judecatori prevazute la art. 31 alin. (1) lit. b) si art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificata si completata prin Legea nr. 207/2018.

Cu referire la abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. o), s-a retinut ca, prin refuzul de a implementa dispozitiile de imediata aplicare ale Legii nr.207/2018 anterior mentionate, 40 de cauze de competenta completurilor de 5 judecatori si 11 cauze de competenta completurilor de 2 judecatori nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri in compunerea prevazuta de legea in vigoare la data inregistrarii lor.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea judecatorului in cauza.”

author avatar
Andrei Coman
159 afisari

1 COMENTARIU

  1. În România nu există justiție.!
    Ce este acum este un fel de simulacru!!
    Dacă ar fi fost , Lazăr , Stanciu , Tarcea Kovesi , Uncheșelu , ….și mulți alții erau ascunși de mult.
    În concluzie , lăsați-o moartă cu independența justiției.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger