Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Cristina Tarcea obligata sa ”joace” dupa reguli stricte

Cristina Tarcea obligata sa ”joace” dupa reguli stricte

Autor:

Inalta Curte de casatie si Justitie, condusa de Cristina Tarcea,  va trebui sa refaca extragerea completurile de cinci judecatori dupa noi reguli. Modul stabilit de CSM are in vedere ca operatiunea sa nu poata fi ”masluita”.

 

cristina tarcea Cristina Tarcea obligata sa ”joace” dupa reguli stricteCSM cere instantei supreme sa organizeze de indata o noua tragere la sorti ori, cu mentiunea ca, de aceasta data, aceste completuri vor fi in numar total de sase, trei in civil si trei in penal. Toate dosarele vor fi repartizate aleatoriu noilor completuri. Dupa ce Colegiul de conducere al ICCJ comunica Sectiei pentru judecatori a CSM numarul de completuri de 5 judecatori, judecatorii care vor face parte din aceste completuri sunt desemnati, prin tragere la sorti, in sedinta publica, de presedintele sau, in lipsa acestuia, de unul dintre cei doi vicepresedinti ai instantei, in cadrul unei proceduri neutre, publice si transparente. Mai  mult, pentru prima data, CSM da directive si stabileste clar care sunt regulile dupa care se va face tragerea la sorti. Astfel, toti judecatorii trebuiesc convocati si, ca noutate, orice persoana interesata poate avea acces la sedinta care va fi publica. Decanul judecatorilor va face parte din complet, in mod obligatoriu. Tragerea la sorti va fi inregistrata video si audio, iar decanul de varsta va verifica prin citire numele celor alesi. Si ca la loto, biletelele vor fi introduse in bile ermetic inchise, pentru a se asigura secretul numelui. Presedintele instantei va extrage numarul de cinci judecatori care vor avea obligatia de a asigura permanenta pentru sectia penala. Totul se va termina cu consemnarea actiunii intr-un proces verbal. Dupa tragerea la sorti, toate dosarele aflate in prezent pe rolul instantei supreme, de competenta completurilor de 5 judecatori, infiintate din anul 2014 si pana in prezent, se repartizeaza aleatoriu, in sistem informatizat, completurilor nou infiintate.


2 comentarii to Cristina Tarcea obligata sa ”joace” dupa reguli stricte

  1. Lagarele din Siberia

    CSM cere ICCJ sa organizeze imdiat tragerea la sorti, cu alte cuvinte prea multe amanari pentru ciorditorul cu mustata de la telerman, reluati procesul imediat si la bulau cu el!

  2. andreesanu

    BATAIE DE JOC LANIVELUL CSM SI ICCJ !!, JUSTITIA TREBUIE SA FIE UNA PENTRU TOTI !!
    IN CE HAL AM AJUNS !!!!!!!!!!!!,UN DERBEDEU ISI IMPUNE CINE SA-L JUDECE !!,sau cum sa-l faca scapat de litera legii ,VAI DE MAMA EI TARA .


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!