AcasăNewsCristian Sima recunoaste: a pierdut banii clientilor

Cristian Sima recunoaste: a pierdut banii clientilor

(foto: bzi.ro)

Cristian Sima a trimis o scrisoare prin care explica faptul ca a pierdut toti banii clientilor sai, asupra sa avand acum doar o suma modica de bani.

(foto: bzi.ro)

Fostul sef al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, ar fi trimis doua scrisori prin care a dorit sa esxplice faptul ca este pe acuzat pe nedrept ca ar fi fugit cu banii clientilor, suma ridicandu-se la cateva zeci de milioane de euro.

Barbatul a explicat, printr-o scrisoare pe care i-ar fi trimis-o unui jurnalist, ca este in zbor peste Oceanul Atlantic si ca, asupra sa, nu are milioane de euro ci doar „2.500 de franci, trei carti de credit care sunt blocate din lipsa de fonduri si un cont in bursa la GS de 10000 de euro”.

„As avea nevoie de cel putin doua luni pentru a asterne pe hartie tot ceea ce am trait, nu numai in ultimele patru luni ci mai ales in ultimii 51 de ani. Cand va izbucni scandalul toti ma vor acuza ca am fugit cu zeci de milioane de dolari in cine stie ce insula din pacific. Am 2500 de franci , trei carti de credit care sunt blocate din lipsa de fonduri si un cont in bursa la GS de 10000 de euro cu care trebuie sa cistig ca sa reusesc sa supravietuiesc doua luni pentru a scrie.Moral sunt responsabil in totalitate de pierderile clientilor desi au semnat ca isi asuma  riscul,dar oare moral sunt responsabil si de cistigurile de pina acum?Am fost mereu un luptator si cred si acuma ca lucrurile s-ar fi putut salva dar, mi-era imposibil sa-mi continui ipocrizia pentru a satisface o lacomie generala a clientilor, lacomie pe care am exploatat-o la maxim in demersul meu de a le castiga increderea si respectul”, se arata intr-o scrisoare atribuita lui Cristian Sima, publicata de Radu Soviani pe blogul personal.

Fostul sef al Bursei din Sibiu a oferit cateva informatii si asupra comportamentului sau, precum si a imobilelor pe care le detine.

„In toate afacerile in care am intrat am atras prieteni si cunoscuti.Aveam nevoie sa fac oamenii sa cistige pentru a fi adulat dupa aceea.Evident, tot ce s-a vandut din imobiliare in profit a fost partea clientilor (doar spusesem la tv ca trebuie vandut tot) ce a ramas a fost partea mea si o am si in ziua de azi.Multi din cei ce reclama pierderile de azi au castigat mult mai mult atunci ,dar au uitat.Un client care castiga nu spune nici macar nevestei,cel care pierde te spurca in piata publica.Pentru a putea exploata lacomia ai nevoie de un raport cu banii de totala indiferenta. Nu am cumparat niciodata o masina mai scumpa de 30k euro, locuiam pina in decembrie intr-un apartament comunist de pe Dorobanti si de atunci intr-un alt simplu apartament de 2 camere. (Apropos …mult vehiculata casa in Elvetia e cu chirie). Sunt si astazi convins ca singura avere pe care o poti lua cu tine oriunde e capul si experienta”, a scris Cristian Sima.

Totodata, brokerul a dorit sa ia vina asupra lui, explicand ca nu este nimeni vinovat de pierderiel suferite. Cristian Sima i-a anuntat pe clientii sai ca isi vor primi banii, insa nu si profitul aferent.

„Pentru a calma un pic lucrurile vreau sa va spun ca WBS holding nu a avut niciodata mai mult de 60 de clienti,toti au acceptat riscul,multi au retras deja o mare parte din capital si altii au retras chiar mai mult decit au depus. Toata vina pentru situatia in care s-a ajuns imi apartine. Eu mi-am asumat toate riscurile,eu am luat toate deciziile,niciun angajat nu e raspunzator pentru nimic.Nimeni nu e vinovat in afara de mine,nici CNVM ul , nici clasa politica ,nici ”oamenii de onoare” nici onorabilii clienti.Am nevoie sa spun insa tot adevarul pentru ca sistemul financiar politic de la noi si nu numai sa fie inteles. Nu am niciun ban ascuns dar evident am o responsabilitate morala pe care mi-o asum in totalitate….si undeva intr-un colt ascuns mai cred inca ca toata lumea isi va recupera capitalul …..fara asteptatul profit”, se mai arata in scrisoarea lui Cristian Sima.

author avatar
Ionut Zgimbau
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger