AcasăNewsCristian Sima: Am pierdut banii, am plecat de frica

Cristian Sima: Am pierdut banii, am plecat de frica

(foto: realitatea.net)

Cristian Sima, fostul sef al Bursei Sibiu, a prezentat cauzele fugii sale din Romania, precum si sumele pe care le-a pierdut in urma tranzactiilor nereusite.

(foto: realitatea.net)

Acuzat ca a fugit din tara cu banii clientilor pentru care facea tranzactii pe bursa, Cristian Sima, fostul sef al Bursei din Sibiu a dorit sa clarifice situatia privind fuga sa, anuntand din ce cauza a recurs la acest gest, precum si suma pe care a pierdut-o.

Astfel, printr-o interventie telefonica in cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, brokerul a anuntat ca este in Islanda, loc unde a fugit de teama sa nu fie batut de clientii sai. Totodata, Cristian Sima a mai anuntat ca a pierdut aproximativ doua milioane de euro si doua de dolari.

„Asa cum am declarat, am pierdut bani. Nu am plecat cu niciun ban, nu am niciun ban in niciun cont ascuns. Toate conturile sunt declarate. Toata nebunia asta ati creat-o dumneavoastra presa. Eu am plecat pentru ca eram cu presiunea ajunsa la maxim. Am pierdut cam doua milioane de euro si doua milioane de dolari. Am tranzactionat prost si am pierdut. Imi este frica, Imi este frica efectiv fizic. Nu am nicio boala. Am facut tranzactiile de capul meu si nu este nimeni implicat de la WBS. Toata vina imi apartine. Am raspunderea morala pentru ce am facut”, a declarat Cristian Sima.

Brokerul a dorit sa clarifice situatia si in privinta clientilor sai, motiv pentru care a explicat cine au fost clientii sai si de unde ii cunoaste.

„Domnul Daianu stia ca fac contracte in marja. Recunosc insa ca la un moment dat am depasit limite stabilite de dansul. Cred ca o sa depuna plangeri, cred ca o sa se astepte la castiguri foarte mari. Cred ca vor depune plangeri. Astept sa vad fiecare cat cere”, a mai spus Cristian Sima.

In cazul lui Viorel Hrebenciuc brokerul a anuntat ca s-a intalnit de doua ori cu el, avdna si niste sms-uri prin care sa dovedeasca faptul ca se cunosc.

„M-am intalnit cu domnul Hrebenciuc de doua ori. Tot ce am scris a fost adevarat. Am sms-uri de la dansul si pot dovedi. Dupa ce am pierdut 30% din CNVM am apelat la domnul Hrebenciuc. Cu ce putere a amanat AGA? Nu pot spune. A telefonat la mai multe persoane implicate si le-a spus ca e bine sa amane”, a explicat Cristian Sima.

Potrivit fostului sef al Bursei din Sibiu printrei cei care au castigat de pe urma tranzactiilor sale s-a numarat Alexandra Gatej, care a plecat cu un castig de 50%.

„Doamna Alexandra Gatej spune ca nu a recomandat nimanui firma mea. Ea a fost clienta firmei, a plecat cu 50% castig, a avut carte de credit la WBS Holding si i-am deschis si cont in Elvetia. Totul s-a intamplat inainte ca ea sa fie consilier prezidential. Nu am spus ca ar fi luat vreun ban la negru sau ceva. Nu o acuz de nimic […] Doamnei Gatej i-am transmis banii in contul din Elvetia. Contul din Elvetia nu este fiscalizat”, a mai declarat Cristian Sima.

 

author avatar
Ionut Zgimbau
504 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger