AcasăNewsCristian Mungiu a ratat nominalizarea la Oscar

Cristian Mungiu a ratat nominalizarea la Oscar

(foto: realitatea)

Academia Americana de Film a anuntat joi nominalizarile pentru cea de-a 85-a gala a Premiilor Oscar. Filmul lui Cristian Mungiu, „Dupa dealuri”, nu se afla pe lista nominalizarilor la categoria „cel mai bun film strain”.

(foto: realitatea)

Gala premiilor Oscar se va desfasura pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood. Nominalizarile pentru cea de-a 85-a editie au fost facute de peste 6000 de membri ai Academiei Americane de Film, tot fiind si cei care vor vota si castigatorii Premiilor oscar 2013.

Cristian Mungiu a reusit performanta de a trece in semifinalele Oscarului cu filmul „Dupa dealuri”, la categoria „cel mai bun film strain”. Alaturi de filmul semnat de Mungiu, pe lista scurta de propuneri s-au aflat: „Amour”, de Michael Haneke (Austria), „War Witch”, de Kim Nguyen (Canada), „No”, de Pablo Larraín (Chile), „A Royal Affair”, de Nikolaj Arcel (Danemarca), „The Intouchables”, de Olivier Nakache si Eric Toledano (Franta), „The Deep”, de Baltasar Kormákur (Islanda), „Kon-Tiki”, de Joachim Rønning si Espen Sandberg (Norvegia), „Sister”, de Ursula Meier (Elvetia).

Au fost nominalizate pentru gala Oscar, la categoria „cel mai bun film strain”: Amurg, Kon-Tiki, No, A Royal Affair si War Witch.

author avatar
Alina Costache
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger