AcasăNewsCristian David, spaga de ministru: 500.000 de euro

Cristian David, spaga de ministru: 500.000 de euro

Fostul ministru al Internelor Cristian David a cazut si el prada fenomenului retrocedarilor ilegale, fiind acum retinut pentru luare de mita. Bineinteles, spaga a fost, potrivit DNA, pe masura functiei pe care o avea la data faptelor, respectiv ministru al Internelor: 500.000 de euro pentru un teren de 15 hectare.

Cristian David a iesit incatusat din sediul DNA

Cristian David a fost scos din sediul DNA, cu catuse la maini, si dus in arestul Politiei Capitalei, cererea de arestare preventiva a fostului ministru al Internelor urmand sa fie judecata astazi de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Banii i-a dat fostul primar din Jilava

Fostul ministru Cristian David este acuzat ca a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul judetului Buzau, Cristinel Bigiu, in vederea stabilirii dreptului de proprietate in cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de catre Comisia Judeteana Buzau pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Fostul primar al comunei Jilava, Adrian Mladin, este deja un client fidel al procurorilor anticoruptie si n-ar fi exclus ca tocmai el sa-l fi denuntat si pe Cristian David

Procurorii sustin ca, in acest caz, mandatarul Adrian Mladin (fostul primar al comunei Jilava), care actiona pentru Cecilia Viorica Stirbulescu sa indeplineasca toate formalitatile necesare in vederea revendicarii terenului de 15 hectare situat in municipiul Buzau, ar fi apelat la Valeriu Roger Nitescu, director cabinet al lui Cristian David la MI la data faptelor, pentru a-l pune in legatura cu prefectul de atunci al judetului Buzau, Cristinel Bigiu, in prezent presedintele suspendat al CJ Buzau, in conditiile in care dosarul de revendicare era tergiversat. Nitescu i-ar fi spus atunci lui Mladin ca nu il cunoaste pe prefect, dar ca ar putea sa intervina Cristian David la Bigiu. „Ulterior, avand confirmarea data de Nitescu Valeriu Roger cu privire la interventia ministrului internelor si reformei administrative, numitul Mladin Adrian s-a prezentat la Institutia Prefectului judetul Buzau, unde a luat legatura cu Bigiu Marian Cristinel, prezentandu-i acestuia situatia dosarului de revendicare. La data de 18.09.2007, in timp foarte scurt dupa realizarea interventiei, Comisia Judeteana Buzau pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a emis titlul de proprietate pe numele persoanelor pentru care mandatarul a actionat – Stirbulescu Cecilia Viorica – asupra unei suprafete de teren de 15 hectare”, potrivit procurorilor.

Mita in sediul Ministerului de Interne

In schimbul interventiei lui Cristian David la prefectul judetului Buzau, Nitescu ar fi pretins si primit 1,1 milioane de euro de la Mladin, spunandu-i acestuia ca ministrul Internelor a pretins 500.000 de euro. In 1 februarie 2008, Nitescu si Adrian Mladin au mers impreuna la o banca din centrul Capitalei, de unde Mladin a scos 500.000 de euro. Ulterior, cei doi au mers la sediul Ministerului Internelor, unde Nitescu i-a dat lui Cristian David cei 500.000 de euro, sustin procurorii. In documentele procurorilor se mai arata ca, in 2007, la solicitarea lui Cristian David, Cristinel Bigiu s-ar fi intalnit cu Adrian Mladin, in vederea sprijinirii acestuia cu eliberarea unor titluri de proprietate.

Denuntat dupa 7 ani

Cristian David a fost denuntat in 2014, iar DNA a cerut, in 10 noiembrie, aviz de la presedinte pentru urmarirea penala a fostului ministru al Internelor, pentru luare de mita. Cristian David afirma ca nu a avut niciun fel de implicare in emiterea vreunui document legat de stabilirea dreptului de proprietate. Intr-un alt dosar, la data faptelor avand functia de ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, David este urmarit penal pentru abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii, care ar fi fost facute pentru a justifica 60.000 de euro.

author avatar
Nicole Ionescu
1.196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger